Festivalul Cascavalului de Bradulet

festival festivaluri obiceiuri populare

 

Festivalul Cascavalului

Festivalul Cascavalului de Bradulet a luat nastere in anul 2008, cand s-a organizat prima sa editie, gazduita in Satul Gales, din Comuna Bradulet, o pitoreasca asezare de pe plaiuri argesene, cu o traditie recunoscuta la nivel national in domeniul branzeturilor, produse cu daruire si pricepere chiar de localnicii gospodari din Bradulet.

Festivalul Cascavalului

Vedeta evenimentului este fara indoiala, in fiecare an, deliciosul Cascaval de Bradulet, produs cu multa maiestrie, insa Festivalul Cascavalului poate fi considerat si o adevarata manifestare culturala, a carei menire este aceea de a promova cele mai reprezentative traditii ale zonei.

Festivalul Cascavalului

Pe perioada celor trei zile de-a lungul carora se desfasoara festivalul, intreaga Vale a Valsanului capata un iz de mare sarbatoare datorita acestui eveniment de o mare amploare. Se promoveaza produsele si mestesugurile locului si, asa cum se intampla la romani, sunt nelipsite cantecul popular si voia buna, si bineinteles, turistii, din ce in ce mai multi in fiecare an, ademeniti de festinul aromelor si ineditul sarbatorii in sine. Asa cum se intampla in basmele populare romanesti, unde se petrecea cu multa voie buna timp de trei zile si trei nopti, si cei curiosi sa descopere frumusetea acestui eveniment au ocazia de a participa la un maraton de spectacole si expozitii specifice, in fiecare dintre cele trei sate ale Comunei Bradulet: Bradulet, Gales si Bradetu. Foarte primitori de fel, localnicii din cele trei sate argesene ii intampina cu mult drag pe participanti, indemnanu-i sa le deguste faimoasele preparate si impartasindu-le din tainele lor mostenite din mosi stramosi si transmise cu sfintenie mai departe, din generatie in generatie.

Festivalul Cascavalului

Festivalul Cascavalului de Bradulet reprezinta o ocazie ce nu trebuie ratata de a redescoperi frumusetea si atmosfera satului arhaic de altadata, redat foarte bine prin manifestarile folclorice organizate. Fiecare editie a festivalului reuneste nume rasunatoare ale cantecului popular romanesc, din toate colturile tarii, care canta asa cum stiu mai bine si ii incanta pe invitati. Nelipsite sunt si jocurile populare specifice zonei, la care satenii participa cu drag, cu mic, cu mare. Fiecare zi de petrecere este incheiata cu mult fast, sub spectacolul unor imense focuri de artificii, care lumineaza intreaga vale si cu speranta ca anul viitor va fi cel putin la fel de frumos ca in anul curent.

Festivalul Cascavalului


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Raluca
    2013-10-20
    18:18:38

    nu ati mentionat data la care se desfasoara acest festival

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>