Gradina Zoologica – Sibiu

gradina zoologica gradini zoologice obiective turistice diverse obiective turistice judetul sibiu

 

Gradina Zoologica Sibiu

Gradina zoologica din Sibiu, se intinde pe 15 ha, din care 10,3 ha au fost atribuite din Padurea Dumbrava pentru extindere. Aceasta este prima gradina zoologica din tara, infiintata in 1929, de catre Intreprinderea de Electricitate.

Album foto Gradina Zoologica

Harta zonala Gradina Zoologica – Sibiu

Descriere Gradina Zoologica

Inginerul Szekely, a gasit cateva vulpi, in timp ce lucra la repararea barajului de la Sadu, iar mai apoi, primele animale au fost donate. O pisica salbatica, un vultur, mistreti, un cerb carpatin donat de vanatorii din Talmacel, un lup donat de Asociatia “Soimii” si o lupoaica donata de Ober von Spiess din partea regelui, au fost primele animale ale gradinii zoologice. Acestora li s-a alaturat in anul 1930 primul urs.

In ultimii ani, gradina a fost reamenajata si modernizata, prin marirea spatiilor pentru animale, amenajarea unei insule de 350 mp in mijlocul lacului  din incinta si achizitionarea mai multor specii de animale si pasari. In prezent gradina adaposteste 187 de animale si pasari din 47 de specii si amintim aici doar cateva: ursi, lupi, vulpi, cerbi lopatari, cerbi carpatini, bivoli albi, tigrii, lei, jaguar, pume, lame, fazani, papagali, piton reticular, crocodil. Din anul 2007, dupa terminarea lucrarilor, s-a simtit o cresterea numarului de vizitatori, astfel ca de la 80.000 cati au fost in anul 2007, in anul 2010 s-au inregistrat 177.459 de vizitatori.

Dupa o plimbare relaxanta printre superbele animale de la Gradina Zoologica, mai puteti vizita: Muzeul Astra, Parcul Sub Arini, Biserica Evanghelica, Muzeul Brukenthal sau Podul Minciunilor, care se numara printre cele mai cunoscute atractii ale Sibiului.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>