Grunjul de la Manzalesti

atractii naturale obiective turistice judetul buzau

 

Grunjul de la Manzalesti

Grunjul de la Manzalesti este situat pe suprafata judetului Buzau, in vecinatatea albiei Raului Slanic, chiar la marginea drumului judetean care duce spre localitatea Lopatari. Acest obiectiv turistic este reprezentat de o frumoasa aparitie in peisajul de aici a unei stanci imense, inalta de aproximativ 20 metri.

Album foto Grunjul de la Manzalesti

Harta zonala Grunjul de la Manzalesti

Descriere Grunjul de la Manzalesti

Aceasta formatiune asemanatoare unui munte pare formata la o prima vedere din sare, datorita aspectului conferit de culoarea alba pe care o are, insa in realitate este alcatuit din roci dure, numite marne. Datorita acestei duritati a rocilor din care este alcatuit, Grunjul din Manzalesti a reusit sa reziste cu succes in timp in fata actiunii agentilor externi precum precipitatiile, vantul, sau apa raului care si-a croit drumul chiar pe langa aceasta formatiune, numita deseori si Piatra Alba.

Trecand de Manzalesti, acelasi drum judetean DJ203K isi continua traseul catre localitatea Lopatari, unde cei dornici sa descopere tinuturile Buzaului pot vizita o importanta atractie turistica a zonei: Platoul Meledic, o rezervatie naturala impresionanta. La intrare in Lopatari poate fi admirat Muntele de Sare si tot pe raza judetului Buzau mai pot fi vizitate alte obiective precum Focul Viu de la Lopatari, Lacul Mociaru, Tabara de Sculptura de la Magura sau Vulcanii Noroiosi: Paclele Mari, Paclele Mici si Paclele Beciu.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Nicoleta
    2012-11-16
    10:58:17

    foarte frumos...merita vazut

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>