Hotel Clipa – Drobeta Turnu Severin Locatie clasificata la 3 stele

3 stele cazare cazanele dunarii cazare drobeta turnu severin cazare hotel cazare hotel 3 stele cazare judetul mehedinti hotel cazanele dunarii hotel in drobeta turnu severin

 

Hotelul Clipa este amplasat in centrul orasului Drobeta Turnu Severin, fiind o unitate de cazare de trei stele, ce ofera turistilor cazati aici conditii moderne si numeroase servicii si facilitati, conform normelor europene. Pozitia centrala a hotelului reprezinta un adevarat avantaj pentru cei cazati aici, intrucat in apropiere se gasesc cele mai importante puncte de interes ale orasului.

Capacitate de cazare:
1
7
4
2

Album foto Hotel Clipa – Drobeta Turnu Severin

Facilitati cazare Hotel Clipa – Drobeta Turnu Severin


Harta zonala Hotel Clipa – Drobeta Turnu Severin

Descriere Hotel Clipa – Drobeta Turnu Severin
Hotel Clipa se defineste prin rafinament, eleganta, reprezentand spatiul ideal de relaxare, intr-un ambient de lux, unde te poti bucura de liniste, fiind in acelasi timp aproape de centrul de afaceri si comercial al orasului Drobeta Turnur Severin.

Puteti incerca specialitati delicioase ale bucatariei italienesti si internationale in elegantul nostru restaurant sau  va puteti  relaxa savurand o bautura in cafeneaua moderna de la parterul hotelului. Luminoasa si complet echipata, sala de conferinte, va va inspira in afacerilor dvs. Alegeti una din camerele elegante ale hotelului si bucurati-va de oferta de confort modern care va este pusa la dispozitie.

Restaurant Clipa
Usor de gasit, chiar fiind un punct de referinta in Dr.Tr.severin, Resaturantul Clipa intruneste toate conditiile de confort, calitate si de asemenea, se  poate personaliza pentru orice tip de  eveniment cu o capacitate de 70 locuri. Meniul restaurantului este cu spcific italian, dar poate, la cerere sa satisfaca orice dorinta, chiar si a celui mai pretentios client.

Agrement nautic
Pentru croaziere pe Dunare, va putem pune la dispozitie o ambarcatiune cu o capacitate de 6 locuri+ 1 sofer. O ambarcatiune noua, moderna si care are la bord toate conditiile pentru a va petrece o zi de neuitat in Cazanele Dunarii, golful Orsova, statuia lui Decebal sculptata in munte, golful Bahna, Portile de Fier 1.

Ski nautic, Placa, Weakboarding, Banana, Colac nautic, Fly Manta, sunt doar cateva din sporturile nautice care vi le punem la dispozitie pe Dunare , pe o ambarcatiune noua, moderna si special conceputa pentru sporturile nautice , incat veti avea parte de cea mai frumoasa zi plina de adrenalina petrecuta la Drobeta Turnu severin.

Obiective turistice
Castrul Drobeta
Drobeta a fost prima cetate din piatra ridicata in Dacia (103-105) de imparatul Traian, un castru roman de aparare si un important centru militar si politic, initial fiind construit pentru a adaposti 500 de soldati care asigurau paza podului. Se vad si azi fundatiile (refacute de Constantin cel Mare) pe o suprafata de doua hectare, cu cele patru porti laterale, cu locuinte, cazarmi, depozite de arme, strazi si in centrul castrului cladirea pretorului (comandantului) unde a poposit insusi imparatul Traian in iarna anului 105. La vest de castru, pe malul Dunarii, se vad ruinele termelor (bailor) romane; s-au gasit in ziduri caramizi cu stampila legiunii a V-a Macedonica, semn al datarii constructiei bailor in acelasi timp cu constructia castrului si a podului.

Podul lui Traian – Ruine
Podul lui Traian a fost un pod construit de Apolodor din Damasc, arhitectul Columnei, intre primavara anului 103 si primavara anului 105  pe Dunarea de Jos, la est de Portile de Fier, in apropiere de orasul Drobeta-Turnu Severin. Scopul constructiei a fost de a facilita transportul trupelor romane conduse de Traian si a proviziilor necesare celei de-a doua campanii miltare de cucerire a Daciei regelui Decebal.

Rezervatia naturala Cazanele Mari si Cazanele Mici
Este de tip mixt, avand o suprafata totala de 215 ha si este amplasata pe teritoriul localitatii Dubova, intre Valea Ogradena si Ogasul Turcului.In aceasta zona Dunarea strabate cea mai ingusta si mai grandioasa zona a Defileului Dunarii, Cazanele Dunarii.Prin Cazanele Dunarii se intelege portiunea de defileu cuprinsa intre gurile de varsare a raurilor Plavisevita si Ogradena, fiind formate din doua portiuni distincte: Cazanele Mari si Cazanele Mici, despartite intre ele printr-un golf semicircular, bazinetul Dubova.Intre Plavisevita si bazinetul Dubova se intind pe o lungime de 3,8 km Cazanele Mari, formate din masivul calcaros Ciucaru Mare ( 318 m ), ai carui pereti abrupti marginesc latura stanga a fluviului si Stirbatul Mare ( Veliki Strbac – 768 m ), pe malul sarbesc.Intre bazinetul Dubovei si Ogradena se afla Cazanele Mici, cu o lungime de 3,6 km. Ele sunt alcatuite din Ciucaru Mic ( 313 m ) si Stirbatul Mic (Mali Strbac – 626 m) pe teritoriul Serbiei.

Portile de fier 1
Hidrocentrala Portile de Fier I (in sarba Хидроелектрана Ђердап) este cea mai mare hidrocentrala de pe fluviul Dunare si are o putere instalata de 1080 MW. In aval exista si hidrocentrala Portile de Fier II, cu puterea instalata de 250 MW. Ambele hidrocentrale sunt exploatate in parteneriat cu partea sarba, centralele romana si sarba la Portile de Fier I cumuland 2160 MW, iar cele de la Portile de Fier II cumuland 500 MW; capacitatea maxima a turbinelor este de 8700 m³/s. Centrala Portile de Fier I este amplasata la 15 km amonte de orasul Drobeta Turnu-Severin, iar centrala Portile de Fier II la 60 km in aval.Navigatia pe Dunare este asigurata prin ecluze realizate pe ambele maluri la ambele obiective, ele avand impreuna o capacitate de trafic de 52.4 milioane tone/an pentru ecluzarea pe cate un sens si 37.2 milioane tone/an pentru ecluzarea in ambele sensuri.Sistemul Portile de Fier I este una din cele mai mari constructii hidrotehnice din Europa si cea mai mare de pe Dunare. Lacul sau de acumulare cu un volum de peste 2200 milioane mc se intinde de la baraj pana la confluenta cu raul Tisa. Lacul cuprinde in principal zona Defileului Dunarii, cel mai mare defileu din Europa, cuprins intre localitatile Bazias si Orsova. Zona Portile de Fier are un bogat potential arheologic, istoric si turistic. Pentru protejarea habitatului sau natural deosebit, regiunea defileului Dunarii a fost inclusa in Parcul Natural Portile de Fier.Regiunea Defileului Dunarii reprezinta una din cele mai pitoresti si atractive zone turistice, atat prin frumusetile naturale ale regiunii cat si prin monumentele istorice datand din perioada Imperiului Roman. Ruinele castrului roman Drobeta si ale podului construit de imparatul roman Traian peste Dunare sunt numai cateva din atractiile oferite de Muzeul Portile de Fier din orasul Drobeta Turnu-Severin.

Statuia lui Decebal
Statuia regelui dac Decebal este o statuie inalta de 55 m, aflata pe malul stancos al Dunarii, intre localitatile Eselnita si Dubova, in apropiere de orasul Orsova, Romania. Statuia il reprezinta pe Decebal, ultimul rege al Daciei si este sculptata intr-o stanca. Este cea mai inalta sculptura in piatra din Europa. Omul de afaceri si istoricul protocronist Iosif Constantin Dragan a fost cel care promovat si finantat ideea acestei lucrari efectuate perioada 1994 – 2004.Chiar in fata statuii, dar pe malul sarbesc, se gaseste de aproape 2000 ani o placa memoriala antica (“Tabula Traiana”), monument ridicat de adversarul regelui Decebal, imparatul roman Traian, pentru a marca marsul trupelor imperiale romane spre Dacia si a comemora victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac in anul 105.Sub capul lui Decebal se gaseste o inscriptie in latina, sapata si ea in stanca: “DECEBAL REX – DRAGAN FECIT” (“Regele Decebal – facuta de Dragan”).Iosif Constantin Dragan a scris numeroase carti despre istoria dacilor si a tracilor (“Noi, tracii”; “Imperiul Romano-Trac”, “Mileniul imperial al Daciei”), intentionand sa construiasca in orasul Cluj si o copie in marime naturala a Coloanei lui Traian, proiect care nu s-a mai concretizat. Tezele sale sunt deseori asociate cu protocronismul si extrem de controversate in randul istoricilor.Prin constructia acestei statui modelate in munte, Iosif Constantin Dragan a dorit sa comemoreze, dar sa si demonstreze contributia romanilor la formarea culturilor europene, pornind de la premisa ca identitatea culturala a romanilor poate fi definita in primul rand prin componenta sa daco-traca.

Manastirea Sfanta Ana
Manastirea Sfanta Ana este asezata pe defileul Dunarii, unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din tara noastra. Defileul Dunarii este bogat in semne ale crestinatatii: troite, biserici, manastiri, dintre care amintim: Vodita, Mraconia, Sfanta Ana. Asezamantul monahal este o manastire de maici cu viata de obste, aflata in Orsova, judetul Mehedinti, si care are drept hram praznicul Sfintei Ana, praznuita la data de 25 iulie.Manastirea Sfanta Ana este asezata pe coama Dealului Mosului, care domina orasul Orsova. Aceasta manastire are un istoric aparte, fiind ctitorita de catre cunoscutul ziarist interbelic Pamfil Seicaru, care a luptat in zona Orsovei in calitate de tanar sublocotenent al Regimentului 17 Infanterie in primul Razboi Mondial. Ceea ce l-a facut pe acesta sa ridice o manastire este o intamplare petrecuta in anii razboiului, intamplare care l-a marcat profund. In toamna anului 1916, chiar pe Dealul Mosului, ziaristul a fost acoperit cu pamant, alaturi de camaradul sau de arme, Petre Gavanescu, de explozia unui obuz la foarte mica distanta de acestia.

Facilitati cazare: frigider in unitate, fax, transport auto, cutie de valori, internet wireless, schimb valutar, parcare, masaj, spalatorie, room service, terasa, plata cu cardul, living, sala de mese, seif la receptie, bar, restaurant, sala de conferinte

Facilitati camere: internet in camera, seif in camera, uscator de par, camere cu balcon, incalzire centrala, aer conditionat, baie in camera, minibar in camera, telefon in camera, camera cu TV

Contact
Telefon: 0352.401.723
Fax: 0352.401.724
Mobil: 0731.336.162
Email: office@hotelclipa.ro


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>