Insula Pacuiul lui Soare

bratul ostrov dunare insula insula pacuiul lui soare insula pe dunare insule

 

Insula Pacuiul lui Soare

Insula Pacuiul lui Soare este o bucata de pamant localizata pe frumoasele plaiuri dobrogene, in apropierea localitatii constantene Ostrov. Aceasta se intinde pe o lungime de aproximativ 6 km si este inconjurata pe toate partile de apele Dunarii, fiind renumita datorita faptului ca in partea sa nordica se gasesc ruinele unei vechi fortificatii medievale bizantine, Cetatea Vicina.

Album foto Insula Pacuiul lui Soare

Harta zonala Insula Pacuiul lui Soare – Ostrov

Descriere Insula Pacuiul lui Soare

Desi Localitatea Ostrov este mai cu seama renumita pentru vinurile fabriate aici, aceasta se pare ca ascunde in sanul sau si un loc pe care putini turisti il cunosc: Pacuiul lui Soare. Peisajele intalnite de-a lungul aceastei intinderi de pamant dintre ape sunt de-a dreptul incantatoare, fiind dominate de o vegetatie bogata si de fasii intinse de nisip fin si rosiatic, ce te indeamna sa le descoperi frumusetea, la pas. Imaginile sunt completate cu succes de prezenta numeroaselor specii de pasari care populeaza zona. Egretele, pelicanii sau cormoranii sunt vietuitoare ce dau culoare acestui tinut. Patrunzand in interiorul insulei al carei tarm este modelat de apele Dunarii, printre tulpinile noduroase si frunzisurile dese ale perilor padureti, salciilor, plantelor agatatoare sau ale visinilor salbatici, pot fi descoperite putinele ruine ramase din cetatea ce veghea acest spatiu in urma cu mii de ani. Ruinele de pe Insula Pacuiul lui Soare reprezinta dovada existentei singurei fortarete ridicate de Imperiul Bizantin. Se pare ca Cetatea Vicina, ce a reusit sa se mentina timp de secole intregi a fost ridicata inca din perioada anilor 972 – 976, fiind cunoscuta drept una dintre cele mai rezistente fortarete construite in acest spatiu, ce servea drept baza navala. Chiar daca apele Dunarii au erodat in cea mai mare parte zidurile cetatii, turistii pasionati de acest tip de obiective au ocazia sa admire una dintre importantele mosteniri arheologice ce dateaza de pe vremea bizantinilor si romanilor, protejata de o adevarata fortareata naturala.

Prezentare video Insula Pacuiul lui Soare


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>