Izvorul Parintelui Arsenie Boca

arsenie boca izvoare izvor obiective turistice diverse obiective turistice judetul brasov

 

Izvorul Parintelui Arsenie Boca

In apropierea Manastirii Brancoveanu, in Statiunea Climaterica Sambata, in judetul Brasov, se afla unul din cele mai importante locuri de reculegere duhovniceasca, Izvorul Parintelui Arsenie Boca.

Album foto Izvorul Parintelui Arsenie Boca

Harta zonala Izvorul Parintelui Arsenie Boca

Descriere Izvorul Parintelui Arsenie Boca

Izvorul se gaseste in lateralul drumului forestier ce inconjoara manastirea. Langa izvor sunt gravate in piatra urmatoarele cuvinte: “Cine va bea din apa pe care Eu i-o voi da, nu va mai inseta in veci, caci se va face in el izvor de apa curgatoare, pentru viata vesnica”. In perioada 1940-1948, Parintele Arsenie Boca a locuit in Manastirea Brancoveanu, perioada in care s-a amenajat locul numit La izvor, in timp primind numele de Izvorul Parintelui Arsenie Boca. In perioada in care duhovnicul a vietuit aici, curtea manastirii si zona in care se afla celebrul izvor era populata de credinciosi dornici sa afle invataturile parintelui si sa se miluiasca.

O vizita la Manastirea Brancoveanu, si implicit la Izvorul Parintelui Arsenie Boca este perfecta pentru relaxare, pentru evadarea din cotidian. In aproprierea izvorului, la capatul unui drum de munte de cateva ore, se afla si chilia unde a intentionat parintele sa se retraga.

Parintele Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic roman al secolului XX si inca din anul 1950 a fost supus intemnitarilor, anchetelor si a interogatoriilor. In inima multor credinciosi a fost ridicat la rangul de sfant si invataturile sale inca reprezinta calea multora spre o viata traita in credinta.

Prezentare video Izvorul Parintelui Arsenie Boca


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Adrian
    2014-11-16
    13:36:35

    intoarcevi-ti fata catre Dumnezeu romani dragi si credinta in el ca-ci aceasta este ultima noastra speranta. Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>