Lacul Babadag

delta dunarii lacuri lacuri din delta dunarii obiective turistice judetul tulcea

 

Lacul Babadag

Lacul Babadag este amplasat in partea de nord-est a Localitatii Babadag la nord a Localitatii Enisala si la vest de Lacul Razim, facand parte din Complexul Lagunar Razim – Sinoe. Acesta este considerat al 16 – lea lac ca si suprafata din Romania.

Album foto Lacul Babadag

Harta zonala Lacul Babadag

Descriere Lacul Babadag

Lacul este parte integranta a ariei de protectie a Zonelor Umede potrivit Conventiei de la Ramsar si din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii sub auspiciile UNESCO.

Lacul Babadag are o o suprafata de aproximativ 2355 hectare, incluzand aici si limanele Saratura si Cotului.

Accesul turistilor in zona lacului se poate face pe traseul TulceaBabadagEnisala, acestia pot admira aici mirificul peisaj impreuna cu fauna prezenta in zona si doritorii pot organiza partide de pescuit, avand posibilitatea de a prinde crap, somn, caras, rosioara, oblete sau biban.

De asemenea, turistii pot vizita Cetatea Enisala, aflata in bataia vanturilor, marcata de evenimentele trecutului, cetatea este astazi un punct turistic deosebit in centrul Dobrogei, prin maretia si particularitatile sale.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. viorel
    2013-03-05
    01:40:27

    salut ... am fost in delta de mai multe ori ...as dori si eu o informatie unde gasesc un lac fara taxa unde pot pescui si sa admir delta

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>