Lacul Balta Alba – Buzau

lacuri lacuri din muntenia

 

Lacul Balta Alba

Lacului Balta Alba, cel mai mare liman fluviatil de pe cursul inferior al raului Buzau, situat in Campia Ramnicului, se intinde pe o suprafata de 1 012 ha. Singura zona din judetul Buzau in care peisajul abunda in imagini identice habitatului mirific al Deltei Dunarii.

Harta zonala Lacul Balta Alba – Buzau

Album foto Lacul Balta Alba – Buzau


Descriere Lacul Balta Alba – Buzau

Lacul Balta Alba prezinta apa clorurata, sodica, slab magneziana, hipotona si slab sulfatata. De asemenea, aici poate fi intalnit si namolul de tip sapropelic, un factor important de cura ce aduce anual aici numerosi turisti.

Climatul lacului este de tip continental, de campie, care se manifesta prin veri calde, ierni reci si precipitatii reduse. Se regasesc aici si numerori factorii naturali printre care apa minerala a lacului, ce este clorurata, slab sulfatata, sodica, slab magneziana si hipotona. Alaturi de acestea se adauga namolul sapropelic si bioclimatul de stepa. Din namolul strans din lac se realizeaza extractul ce poarta numele de Pelt-Amar, deseori utilizat in produse cosmetice si numeroase alte preparate medicale.

Statiunea balneoclimaterica Statiunea Balta Alba se afla chiar pe malul lacului. Diversele cure care se pot realiza in Statiunea Balta Alba sunt recomandate in cazul afectiunilor reumatismale, afectiunilor posttraumatice, alaturi de bolile sistemului nervos periferic.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>