Lacul Capra – Muntii Fagaras

lac glaciar lacuri lacuri din transilvania muntii fagaras obiective turistice judetul sibiu

 

Lacul Capra

Lacul Capra este un lac glaciar aflat pe versantul sudic al Masivului Fagaras. Lacul Capra se afla la o altitudine de 2230 metri si imbie turistul sa isi traga sufletul chiar si numai pentru o clipa in mijlocul naturii. De aici izvoraste paraul Capra, unul dintre izvoarele Argesului.

Album foto Lacul Capra

Harta zonala Lacul Capra – Muntii Fagaras

Descriere Lacul Capra

Traseul de creasta trece pe malul sau nordic, iar pe malul sudic intalnim un platou foarte potrivit pentru campare, care pe langa loc de popas, ofera si o priveliste greu de descris asupra varfurilor Buda, Raiosu si Museteica. Lacul Capra se afla in apropiere de Balea Lac, pana aici fiind un traseu de aproximativ 45 de minute.  De la lac, in circa o ora se poate urca varful Vanatoarea lui Buteanu (2507 metri) – care va va rasplati efortul cu o panorama superba asupra Muntilor Fagaras. Mai departe, coborand in caldarea Vaiuga, se poate ajunge la cabana Balea Lac (2043 metri).

Lacul Capra este considerat un deosebit obiectiv turistic din Muntii Fagaras. Lacul glaciar are o adancime de 11 metri si datorita altitudinii la care se afla este considerat unul din lacurile alpine piscicole cu altitudinea cea mai ridicata. Se intinde pe 1,80 hectare si are forma neregulata, aproape rotunda. Lungimea lacului este de 200 metri si latimea maxima de 100 metri. Acesta se alimenteaza dintr-un parau ce vine dinspre Saua Caprei. In memoria celor ce au murit in urma avalanselor, au fost ridicate doua monumente in apropierea lacului.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. ilie
    2013-09-30
    22:25:02

    Superba zona, superb peisaj, am fost in anul 2012

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>