Lacul Florica – Muntii Retezat

lac glaciar lacuri lacuri din transilvania muntii retezat parcul national retezat

 

Lacul Florica

Lacul Florica se afla in apropierea Lacului Viorica, in spatele unui baraj morenic, situat pe suprafata Parcului National Retezat din Muntii Retezat, fiind situat la altitudinea de 2090 metri, in directia vest – est.

Album foto Lacul Florica – Muntii Retezat

Harta zonala Lacul Florica – Muntii Retezat


Descriere Lacul Florica – Muntii Retezat

Lungimea maxima a lacului Florica de 160 m si latimea de 65 m ii atribuie o suprafata destul de redusa, 0,80 ha, iar adancimea medie de numai 1 m face ca lacul sa aiba un volum de apa redus, 7000 mp. Adancimea maxima a apei de 2 m se gaseste in dreptul emisarului, la 10 m de mal.

Cele doua izvoare ce intra in lac din vest reprezinta sursa de alimentare a acestuia. Treptat, lacul a fost populat cu pesti, mai ales cu puiet de pastrav fantanel. Lacul Viorica se afla la o distanta foarte mica de Lacul Florica, drumul putand fi parcurs in aproximativ 5 – 10 minute.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Vizitator
    2012-10-30
    21:50:15

    Pozele sint foarte frumoase, dar reprezinta lacul Viorica, nu Florica. Pentru Florica trebuie urcat acel "baraj morenic" despre care se vorbeste in articol.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>