Lacul Mierlei – Sovata

lacuri lacuri din transilvania obiective turistice judetul mures

 

Lacul Mierlei

Lacul Mierlei reprezinta una dintre principalele atractii naturale ale Statiunii Sovata. Localizat intr-un cadru natural pitoresc din judetul Mures, acest lac contribuie la renumele pe care l-a dobandit in timp statiunea, fiind cea mai noua intindere de apa de aici, formata pe la inceputul anilor 1950.

Album foto Lacul Mierlei

Harta zonala Lacul Mierlei

Descriere Lacul Mierlei

Majoritatea turistilor care sosesc la Sovata sunt dornici sa descopere frumusetea acestei statiuni si in special potentialul lacurilor care i-au adus, in timp, renumele de care se bucura in prezent. In Statiunea Sovata se poate ajunge foarte usor, urmand traseul drumului national DN13 A, un traseu incantator, ce porneste din Miercurea Ciuc si trece prin Odorheiu Secuiesc si prin Statiunea Praid, locatii reprezentative pentru Tinutul Secuiesc.

Fiind o intindere de apa de dimensiuni reduse, ce inregistreaza o adancime de aproximativ un metru, Lacul Mierlei este cautat in special pentru baile cu namol, recomandate in tratarea diverselor afectiuni, dintre care, cele mai des intalnite sunt durerile de maini si spate. Desi nu este la fel de evident ca cel al Lacului Ursu, acest lac prezinta si el cunoscutul fenomen heliotermic.

Datorita potentialului turistic si balnear al acestei intregi regiuni, Statiunea Sovata si-a castigat un renume in intreaga tara. Pe langa faptul ca turistii sositi aici se pot bucura de panorame incantatoare asupra masivelor Muntilor Gurghiu, ei gasesc in aceasta zona posibilitatea de a se trata de diverse afectiuni, precum cele ale aparatului locomotor, artroze, spondiloze, afectiuni neurologice sau afectiuni ginecologice. Acest lucru este posibil datorita potentialului terapeutic al unor renumite intinderi de apa de aici, precum: Lacul Ursu, Lacul Alunis, Lacul Rosu sau Lacul Serpilor.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>