Lacul Nebunu – Delta Dunarii

lacuri lacuri din delta dunarii

 

Lacul Nebunu

Lacul Nebunu este unul dintre numeroasele ochiuri de apa formate la varsarea Dunarii in Marea Neagra, pe suprafata frumoasei Delte a Dunarii, un loc unic in Europa prin peisajele si biodiversitatea intalnita in acest spatiu natural.

Album foto Lacul Nebunu

Harta zonala Lacul Nebunu

Descriere Lacul Nebunu

Lacul Nebunu se desfasoara pe o suprafata de aproximativ 115 hectare si face parte dintr-un mic spatiu protejat de lege, fiind inclus in Complexul de Lacuri Sontea – Fortuna. Aceasta zona se incadreaza in spatiile puse sub regim de protectie datorita conditiilor optime de reproducere de care beneficiaza speciile de pesti ce traiesc in apele lacurilor de aici. Pe langa pesti, mai traiesc aici si alte specii aflate sub protectie, precum ratele salbatice sau diverse pasari de apa.

In spatele denumirii acestui lac sta o legenda, mai mult sau mai putin adevarata. Se spune ca localnicii au “botezat” acest lac dupa un pescar care isi petrecea cea mai mare parte a timpului pe malul acestui lac din Delta Dunarii, sfarsind prin a innebuni de singuratate. In timp, localnicilor le-a ramas intiparita in memorie denumirea de “lacul nebunului”.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>