Lacul Paraschiva – Sovata

atractii naturale lacuri lacuri din transilvania obiective turistice judetul mures sovata

 

Lacul Paraschiva
Lacul Paraschiva reprezinta una dintre principalele atractii naturale din Statiunea Sovata. Localizat intr-un cadru natural pitoresc din judetul Mures, acest lac contribuie la renumele pe care l-a dobandit in timp statiunea de aici.

Album foto Lacul Paraschiva – Sovata

Harta zonala Lacul Paraschiva – Sovata

Descriere Lacul Paraschiva – Sovata

Turistii interesati sa descopere fumusetea Statiunii Sovata, cat si lacurile pentru care aceasta este renumita, trebuie sa stie ca pot ajunge aici urmand traseul drumului national DN13 A, ce porneste din Miercurea Ciuc si trece prin Odorheiu Secuiesc si prin Statiunea Praid, locatii reprezentative pentru Tinutul Secuiesc.

Lacul Paraschiva s-a format in timp, in mijlocul unei doline, prin acumularea precipitatiilor. Apa lacului este considerata o apa dulce, salinitatea acesteia fiind foarte redusa. Datorita acestui aspect, aceasta intindere de apa este considerata a fi atipica pentru Statiunea Sovata, unde majoritatea lacurilor sunt cu apa sarata. Prin urmare, Lacul Paraschiva este populat cu pesti, reprezentand o modalitate de petrecere a timpului liber pentru cei pasionati de pescuit.

Pozitia Lacului Paraschiva este oarecum retrasa, in spatele Lacului Ursu, intr-o mica poiana inconjurata de paduri, ceea ce da  o nota linistita atmosferei si peisajului de aici. Tot in aceasta zona se gasesec si Lacul Alunis, Lacul Rosu, Lacul Serpilor sau Lacul Mierlei, cunoscute datorita apelor clorurate si sodice, ce au proprietati benefice asupra diverselor afectiuni, precum cele ale aparatului locomotor, artroze, spondiloze, afectiuni neurologice sau afectiuni ginecologice.

Intreaga regiune a Sovatei este una foarte apreciata de turistii care sosesc pe aceste plaiuri transilvanene. La doar cativa kilometri poate fi vizitata si Statiunea Praid, unde cel mai apreciat obiectiv turistic este Salina Praid, una dintre cele mai impresionante si vizitate saline din tara, ce beneficiaza de o amenajare interioara inedita.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>