Lacul Petrimanu

lac de acumulare lacuri lacuri din oltenia muntii capatanii valea latoritei

 

Lacul Petrimanu

In judetul Valcea, la distanta de 80 km de Ramnicu Valcea poate fi vizitat Lacul Petrimanu, lac ce a fost realizat in scopul alimentarii cu apa a hidrocentralei CHE Lotru – Ciunget. Lacul Petrimanu este situat pe Valea Latoritei, in Muntii Capatanii. Accesul spre acesta poate fi facut pe mai multe cai. Se poate ajunge aici si din localitatea Polovraci sau din Statiunea Voineasa.

Album foto Lacul Petrimanu


Harta zonala Lacul Petrimanu

Descriere Lacul Petrimanu

Lacul Petrimanu a fost format in anul 1977 ca lac de acumulare, avand rolul de a imbogati apele Lacului Vidra. Se afla la altitudinea de 1.130 metri, in Muntii Capatanii. La distanta de 17 km se gaseste Hidrocentrala Ciunget. Lacul se intinde pe suprafata de 17 hectare, avand adancimea maxima a apei de 48 de metri.

Zona izolata de aici a conferit dezvoltarea faunei. Poate fi intalnit un numar mare de specii, precum: ursul brun, capra neagra, mistretul, cerbul, veverite si soarecii de padure. De asemenea, aria Lacului Petrimanu ofera un habitat propice pastravului. Intreg ansamblu format din muntii care inconjoara lacul si apa limpede a acestuia in care se oglindeste verdele padurilor ofera privitorilor o panorama irezistibila.

Turistii pot opta pentru drumetii in jurul lacului sau plimbari cu bicicleta pentru cei pasionati de mountain bike.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Manuel Predeanu
    2012-08-16
    13:20:49

    Am fost la Lacul Petrimanu in perioada 10-12.08.2012.. zona e superba..drumul e acceptabil..privelisti frumoase; mai nasol daca va duceti in weekend cand e plin de localnici care se cunosc toti intre ei si care se cred cumva stapani pe locurile alea..cu drujbe, cu manele, cu gura mare.. Daca reusiti sa treceti peste astea…

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>