Lacul Podragel – Muntii Fagaras

lac glaciar lacuri lacuri din transilvania muntii fagaras

 

Lacul Podragel

Lacul Podragel, situat in Muntii Fagaras la o altitudine de 2 030 m, este un lac glaciar aflat in caldarea Podragelului. Adancimea acestuia este de 3,9 metri, desfasurandu-se pe suprafata de  7 110 mp.

Album foto Lacul Podragel – Muntii Fagaras

Harta zonala Lacul Podragel – Muntii Fagaras


Descriere Lacul Podragel – Muntii Fagaras

Pentru a ajunge la lac, se poate incepe traseul de la Cabana Podragu, mergand inspre creasta, iar apoi, dupa 500 de metri se porneste spre vest, pana aproape de curmatura aflata sub Piscul Podragului, zona ce separa caldarile. Din acest loc, prin padinile aflate deasupra muchiilor crestate in partea dreapta, se poate cobori pana la lac in aproximativ doua ore.

Pornind de la portita Arpasului, aflata pe traseul de creasta, fiind inconjurata de lacurile Balea si Podragu, la distanta de 2 ore de Balea si 4 ore de mers pana la Podragu, se deschide o poteca simbolizata cu dunga albastra, care strabate Caldarea Pietroasa, Caldarea Arpasului Mare, strunga Podragelului, ajungand in final la caldarea Podragelului si la lac dupa un drum de doua ore la pas.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>