Lacul Podragu – Muntii Fagaras

lac glaciar lacuri lacuri din transilvania muntii fagaras

 

Lacul Podragu

Lacul Podragu, lac glaciar se afla in apropiere de obarsia vaii Podragului, localizat intr-un circ glaciar situat in Muntii Fagaras, punct de atinge altitudinea de 2 140 m.

Album foto Lacul Podragu – Muntii Fagaras

Harta zonala Lacul Podragu – Muntii Fagaras


Descriere Lacul Podragu – Muntii Fagaras

Forma lacului este oarecum ovala cu o lungime de 255 m, iar latimea maxima de 192 m., suprafata fiind de 31.129 mp, avand un volum de 170.898 mc. Adancimea maxima a apei este de 16,4 m.

Inafara de clasica alimentare nivo-pluviala, alimentarea se face si prin izvorul aflat in partea sudica a lacului, dar si din izvoarele din imprejurimi. Evacuarea se realizeaza prin emisarul din partea nord-vestica, masurand un debit de aproximativ 150 l/s, prin care se alimenteaza Lacul Podragul Mic.

Pentru a ajunge la Lacul Podragu se poate incepe traseul din Arpasul de Jos, trecand apoi prin Arpasul de Sus, ajungand la cabana Arpasul Mare. De la aceasta cabana se acceseaza drumul forestier ce se intersecteaza cu Valea Arpasului, ajungand la Paraul Banului. Din acest punct, traseul ce conduce pana la Cabana Podragu este marcat cu rosu.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>