Lacul Poiana Uzului

lacuri lacuri din moldova obiective turistice judetul bacau

 

Lacul Poiana Uzului

Aflat langa Localitatea Darmanesti, in judetul Bacau, Lacul Poiana Uzului se afla intre Muntii Nemira si Ciuc, avand ca scop principal producerea de energie electrica si alimentarea cu apa. Lacul s-a format in spatele unui baraj de tip rar intalnit la noi in tara, fiind realizat cu contraforti. Acesta atinge inaltimea de 84 de metri si lungimea de 507 metri, iar lacul se intinde pe suprafata de 334 de hectare, cu un volum de 98 de metri cubi.

Album foto Lacul Poiana Uzului

Harta zonala Lacul Poiana Uzului – Bacau

Descriere Lacul Poiana Uzului

Inca din anul constructiei, 1973, Lacul Poiana Uzului are ca scop alimentarea cu apa potabila a mai multor orase, printre care Onesti, Bacau si Targu Ocna.

Dupa Revolutie, s-au construit pe langa lac mai multe case de vacanta si pensiuni, care sunt deschise doar in sezonul cald. Iubitorii de sporturi precum alpinism, camping, parapanta si plimbari cu ATV-ul nu se pot plictisi aici, insa, cei care doresc sa pratice sporturile enumerate mai sus trebuie sa vina cu echipamentul de acasa.

Dar si cei carora le plac plimbarile le sunt destinate traseele pentru drumetii, precum cele spre Muntii Ciucului, de la lac pana la Cascada Nasolea Mare, Varful Obcina Laposu sau spre Varful Muierusu. De asemenea, pornind de la Lacul Poiana Uzului se poate ajunge si in Masivul Nemira pe unul din traseele stabilite, pana la Varful Farcu, Varful Nemira Mare sau Rezervatia Nemira.

Lacul gazduieste numeroase specii de pesti, printre care caras, stiuca, pastrav sau clean. Pescuitul in aceasta zona se putea face doar cu taxa si permis, insa, in prezent, accesul pe lac este restrictionat, datorita faptului ca prin lac sunt alimentate mai multe localitati.

Lacul Poiana Uzului poate fi accesat foarte usor pe drumul DJ 123, care a fost recent asfaltat pana in partea superioara a barajului. Ajungand aici, poate fi parcurs un drum care a fost asfaltat acum mai multi ani, fiind mai greu de accesat.

Zona Lacului Poiana Uzului este zona ideala pentru relaxare. De aici se poate ajunge la Targu Ocna, unde poate fi vizitata statiunea balneoclimaterica de aici, Statiunea Targu Ocna, dar si Salina Targu Ocna.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 4

 
 1. oana
  2013-01-20
  22:53:00

  Am fost in tabara aici :)

   
 2. GiLL
  2011-08-13
  15:27:12

  stie cineva daca se poate ajunge de acolo la baile tusnad (lacul Sf. Ana)? cam cum e drumul?

   
 3. rori
  2011-07-19
  17:14:26

  este,acum am venit ,super

   
 4. laurentiu
  2011-04-15
  11:56:19

  exista cazare pe langa lac?

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>