Lacul Rosu – Sovata

atractii naturale lacuri lacuri din transilvania obiective turistice judetul mures

 

Lacul Rosu

Lacul Rosu este un important obiectiv turistic natural, ce se gaseste pe suprafata judetului Mures. Localizat mai exact in Statiunea Sovata, acest lac este unul dintre principalele lacuri de aici care au contrinuit la renumele pe care il are in prezent aceasta statiune.

Album foto Lacul Rosu – Sovata

Harta zonala Lacul Rosu – Sovata

Descriere Lacul Rosu – Sovata

Lacul Rosu, alaturi de Lacul Ursu, singurul lac heliotermic din Europa si unul dintre cele mai mari din lume, de Lacul Alunis, Lacul Mierlei, Lacul Serpilor si Lacul Paraschiva, reprezinta o mandrie a Sovatei, in special datorita proprietatilor curative ale apelor si namolului de aici.

Turistii care vor sa descopere fumusetea Statiunii Sovata, cat si lacurile pentru care aceasta este renumita, trebuie sa stie ca pot ajunge aici urmand traseul drumului national DN13 A, ce porneste din Miercurea Ciuc si trece prin Odorheiul Secuiesc si prin Statiunea Praid, locatii reprezentative pentru Tinutul Secuiesc.

Numele Lacului Rosu provine de la culoarea rosie a unui crustaceu, artemia salina, care traieste in apele acestuia. Intreaga suprafata a acestei intinderi de apa masoara in jur de 1600 metri patrati. Namolul ce se gaseste intr-un strat foarte gros pe fundul lacului are un continut ridicat de sulfat de fier si calciu, ce este folosit in tratamentele recomandate pentru diverse boli ce se trateaza in aceasta statiune balneara.

Cadrul natural contribuie si el la potentialul turistic al acestei locatii. Dealurile ce se ridica semete in zare sunt acoperite de paduri intinse de fagi, stejari, carpeni si mesteacani si dau un aspect pitoresc intregii regiuni.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>