Lacul Scropoasa – Barajul Scropoasa

lacuri muntii bucegi obiective turistice judetul dambovita

 

Lacul Scropoasa

Lacul Scropoasa se afla in inima Muntilor Bucegi, pe Valea Ialomitei, la o altitudine de 1197 metri. Este un lac de baraj antropic ce dateaza din anul 1929. Lacul detine un potential hidroenergetic apreciat la 1500 – 2000 kw/km, fapt ce a determinat constructia primei hidrocentrale romanesti in punctul Dobresti, in anul 1936.

Album Foto Lacul Scropoasa

Harta Zonala Lacul Scropoasa

Descriere Lacul Scropoasa

Lacul Scropoasa este situat intre Cheile Zanoagei la nord si Cheile Orzei la sud. Aceasta oglinda verzuie se intinde pe o suprafata de 6 ha si aproximativ 15 metri adancime, insa, in prezent, adancimea este mai mica din cauza aluviunilor si a nisipului care au colmatat lacul. Accesul se face plecand din Comuna Moroieni si trecand de cele trei tabere scolare, apoi parcurs traseul prin munte, urmand marcajul cu cruce albastra.

La o mica distanta de apele stravezii ale lacului, pe malul drept, se gaseste Cabana Scropoasa, cabana inchisa turistilor. Trecerea din Cheile Orzei spre Lacul Scropoasa se face printr-un tunel sapat manual acum 75 de ani, ce are aproximativ 100 metri si este proprietate Hidroelectrica si trecerea prin el este oprita.

Pornind de la Lacul Scropoasa se pot face excursii spre Padina, Cascada Sapte Izvoare, Cheile Zanoagei si cabanele Bolboci si Zanoaga. Alaturi de acestea se mai pot vizita Pestera Ialomitei, Manastirea Pestera si Schitul Cocora.

Prezentare video Lacul si Barajul Scropoasa – Muntii Bucegi


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 3

 
 1. sandra
  2017-08-08
  07:53:04

  am cutreerat in vremuri apuse ....cabana cu cabana...cu ruxacul in spate ...cort si ghitara....superb!

   
 2. adriana
  2015-09-20
  07:11:20

  Si cum se sjunge pana aici pe ce traseu?

   
 3. TANTA
  2012-12-21
  15:58:16

  pe aici au umblat dacii.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>