Lacul si Barajul Mihoesti

baraj lac lacuri obiective turistice judetul alba

 

Lacul si Barajul Mihoesti

Lacul Mihoesti este un lac de acumulare creat in anul 1987 prin construirea Barajului Mihoesti pe raul Aries. Acesta este situat la poalele Muntilor Bihorului, in satul Mihoiesti, la aproximativ 5 km amonte de orasul Campeni, judetul Alba.

Album foto Lacul si Barajul Mihoesti

Harta zonala Lacul si Barajul Mihoesti

Descriere Lacul si Barajul Mihoesti

Barajul Mihoesti are o inaltime de aproximativ 29 metri si retine un volum de 6,25 milioane mc de apa. Lacul de acumulare, format in urma ridicarii acestui baraj foloseste la reglarea debitelor raului Aries si atenuarea undelor de viitura. Acesta a fost realizat din umplutura de balast, etansat la parametrul amonte cu masca din folie PVC de 0,4 si 0,5 mm si incarcat cu dale de beton armat. Pentru trecerea apelor de viitura s-a executat un descarcator la versantul drept, un canal rapid lat de 20 m si un bazin de linistire.

Coronamentul este circulabil, folosit ca drum de acces catre localitatea Vidra, judetul Alba.

Speciile de pesti existente in Lacul Mihoesti sunt bibanul, cleanul si obletele.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Dealul cu melci din Vidra, Casa Memoriala Avram Iancu, Cascada Pisoaia si Muntele Gaina.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>