Lacul Surduc – Timis

lac de acumulare lacuri lacuri din banat obiective turistice judetul timis

 

Lacul Surduc

Lacul Surduc se numara printre cele mai cunoscute lacuri de acumulare din regiunea vestica a tarii, fiind localizat pe suprafata judetului Timis, in zona sud estica a Muntilor Poiana Rusca. Lacul se gaseste intr-o regiune pitoreasca, la o distanta de aproximativ 100 km de Timisoara si in jur de 30 km de Lugoj, fiind strajuit de culmi domoale, bine impadurite.

Album foto Lacul Surduc

Harta zonala Lacul Surduc – Timis

Descriere Lacul Surduc

Intinderea de apa de aici, ce masoara in jur de 460 hectare, s-a format in urma ridicarii Barajului Surduc, principalul scop pentru care a fost proiectat acest proiect fiind reprezentat de alimentarea cu apa a Orasului Timisoara. Ridicarea barajului a inceput in anul 1972, iar apa a inceput sa se acumuleze aici dupa anul 1976. De asemenea, a fost instalata in adancurile lacului si o microhidrocentrala, cu o capacitate de 2 mw.

In prezent, Lacul Surduc se bucura si de o mare importanta turistica, intrucat pot fi desfasurate aici diverse activitati de agrement, dintre care cea mai frecventata este pescuitul. Turistii ce isi doresc sa ramana in aceasta zona peste noapte au posibilitatea de a se caza la una dintre pensiunile sau casutele de inchiriat amenajate in imprejurimile lacului.

Pe viitor, autoritatile locale si-au propus sa atraga numeroase investitii europene prin care sa amenajeze aceasta intreaga zona a Localitatii Faget intr-o veritabila destinatie turistica.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Matyi
    2015-02-05
    19:41:32

    Mergem la lacul surduc incepind din martie in fiecare saptamina .Ieste un loc foarte frumos .Lacul ieste inconjurat de munti cu paduri ,aerul ieste curat.Eu pescuiesc din martie pina in noiembrie pe partea catre padure. Sint locuri pentru corturi dar gasesti si la vile particulare.Pacat ca APS Timisoara care administreaza lacul stringe doar banii de la pescari dar nu populeaza pe deasupra iarna lasa fara paza braconajul e in floare.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>