Lacul Tarnita

lac de acumulare lacuri lacuri din transilvania obiective turistice judetul cluj

 

Lacul Tarnita

Numit de localnici si Lacul Balatau, Lacul Tarnita se afla la vest de Cluj Napoca, intre comunele Rasca, Marisel si Gilau, fiind alimentat de apele din Valea Somesului Cald.

Album foto Lacul Tarnita

Harta zonala Lacul Tarnita – Cluj

Descriere Lacul Tarnita

Cu o suprafata de aproximativ 215 ha, peste 8 km lungime si peste 70 metri adancime, lacul de acumulare s-a format in urma construirii Barajului Tarnita, in anul 1974. Barajul este construit in arc, cu o lungime a coronamentului de 237 metri si o inaltime de 97 metri, iar debitul deversor de 850 m/s, avand ca scop producerea energiei electrice.

La fel ca si in alte lacuri de acumlare de munte si aici s-a dezvoltat o fauna bogata. Lacul este o destinatie incantatoare, care atrage turistii, prin frumusetea peisajelor. Zona ofera multiple posibilitati de cazare, fiind un punct important de agrement.

Pe lac se pot desfasura diverse activitati, cum ar fi: pescuitul, schi-ul nautic, inotul, plimbari cu barca sau jetschi-ul. Exista facilitati pentru partidele de pescuit: pescuit din barca – recomandat pentru o partida reusita, pescuit pe timp de noapte, acces auto, copaci pe mal, WC, posibilitate de campare. Specii de pesti existente: salau, stiuca, biban, clean, mreana, scobar. Pescuitul pe Lacul Tarnita se poate practica numai cu permis conform legislatiei. De asemenea, asociatii cu profil sportiv organizeaza periodic concursuri de pescuit sportiv sau inot. Unul din cele mai cunoscute concursuri de inot este Traverseaza Tarnita, ajungand deja la cateva editii.

Exista numeroase legende legate de lac si vorbesc despre descendenti ai monstrului din Loch Ness, lostrite uriase, care ii ataca pe cei care tulbura linistea undelor sau aratari incredibile, legende care l-au facut pe un cercetator german sa vina pentru a efectua investigatii amanuntite in apele lacului.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. sorin
    2014-06-07
    05:59:45

    Mama ce de pesti sant hmmm curios ca si eu sant pescar dar asa minciuni gogonate.........salau stiuca ??? wc.....copaci pe mal???????? auzi tu ma copaci pe mal la Tarnita :)))))))) cat despre salau stiuca .....mai bine nu incercati garantata acolo va raman oasele pana prindeti asa ceva macar o icra de era si era bine

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>