Lacul Trei Ape – Resita

lac de acumulare lacuri lacuri din banat obiective turistice judetul caras severin

 

Lacul Trei Ape

Lacul Trei Ape este un lac de acumulare antropic intins pe o suprafata de 53 hectare, ce s-a format intr-o zona pitoreasca a Depresiunii Garana, la o altitudine de aproximativ 835 metri. Locatia se afla la o distanta de aproximativ 27 km de Resita si reprezinta o destinatie de vacanta ideala, indiferent de sezon.

Album foto Lacul Trei Ape

Harta zonala Lacul Trei Ape – Resita

Descriere Lacul Trei Ape

Lacul Trei Ape este principalul obiectiv turistic ce ii atrage pe vizitatori in Statiunea Trei Ape si a contribuit semnificativ la potentialul turistic al intregii zone si la dezvoltarea ulterioara a activitatilor de agrement ce pot fi desfasurate in prezent in aceasta frumoasa zona aflata la confluenta Raului Brebu, Raului Gradistea si a Raului Semenic.

Aflat in zona Localitatii Brebu Nou, lacul este foarte usor de observat chiar si de la departare, in special datorita dimensiunilor sale. Accesul pana in aceasta regiune se realizeaza foarte simplu, urmand traseul unui drum judetean modern ce porneste din Resita si trece prin localitatile Secu, Valiug, Brebu Nou si Garana.

Turistii sositi in aceasta regiune pot opta, in ceea ce priveste posibilitatile de cazare, pentru unul dintre hotelurile sau vilele  de aici, destul de accesibile ca si pret. De asemenea, in perioada sezonului estival, zona ofera turistilor mai putin pretentiosi si oportunitatea de a campa intr-unul din locurile special amenajate in acest scop.

In ceea ce priveste activitatile ce pot fi desfasurate in zona lacului, exista aici locuri de plaja, unde turistii se pot bucura in voie de frumusetea sezonului cald sau restaurante cu si fara terasa, unde se pot relaxa. Localitatea este frecventata si de iubitorii sporturilor nautice, care pot inchiria de aici barci sau hidrobiciclete. In acelasi timp, o alta activitate care poate fi desfasurata in statiune este pescuitul, Lacul Trei Ape fiind foarte bogat in pastravi. Imprejurimile sunt impanzite de trasee vizibile si bine marcate, de-a lungul carora se pot urma diverse drumetii prin imprejurimi.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>