Laguna Albastra – Aghiresu

atractii naturale lacuri obiective turistice judetul cluj

 

Laguna Albastra

Laguna Albastra din localitatea Aghiresu este localizata la o distanta de aproximativ 30 de km de orasul Cluj Napoca, fiind o locatie cu un puternic potential turistic. Acest lac este asezat intr-un cadru natural impresionant, fiind inconjurat de un teren nisipos, ce contrasteaza perfect cu apa, a carei nuanta turcoaz incanta negresit privirile oricarui trecator.

Album foto Laguna Albastra


Harta zonala Laguna Albastra – Cluj

Descriere Laguna Albastra

Pe locul in care s-a format Laguna Albastra a existat in trecut o cariera de caolin, ai carei pereti s-au prabusit in timp. In spatiul de aici s-a format datorita acumularii apei, un lac de o culoare foarte frumoasa, rezultata ca urmare a existentei rezidurilor de caolin care zac pe fundul lacului.

Cei interesati sa ajunga la acest lac din Aghiresu trebuie sa stie ca au la dispozitie mai multe cai pe care le-ar putea urma. Plecand din orasul Cluj, se poate urma traseul drumului european E81, care face legatura cu orasul Zalau, pana in localitatea Vistea, de unde se va urma drumul judetean DJ108 C pana ce se va ajunge in localitatea Aghiresu.

A doua optiune este urmarea drumului european E60 pe o distanta de 9 km, pana Gilau, de unde se va vira dreapta spre localitatea Garbau, din acest punct traseul fiind acelasi cu primul. O a treia varianta ar fi acelasi drum european E60, urmat pana la intrarea in localitatea Izvorul Crisului, de unde se va vira pe drumul judetean DJ108 C, urmandu-l pana la destinatie.

Pana acum ceva timp, Laguna Albastra era o locatie foarte des frecventata de catre clujeni, mai ales in weekend-urile din sezonul cald, insa de curand, acest loc a fost vandut de catre autoritatile locale din Aghiresu, care au acuzat in nenumarate randuri lipsa resurselor materiale cu ajutorul carora sa amenajeze acest lac.

In continuare, se asteapta ca amenajarea in scopuri turistice sa vina din partea noilor proprietari, in caz contrar, aceasta fiind o adevarata pierdere a unui superb loc de recreere, situat intr-un cadru natural deosebit.

Ceea ce impresioneaza cel mai mult la acest loc este culoarea extraordinar de frumoasa a apei, dar si dunele de nisip care o inconjoara.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. LuciB
  2013-04-22
  01:13:11

  Tocmai ce m-am întors și eu de la Lagună.. și deși n-am întâlnit-o pe Milla Jovovich pe acolo, pot spune că mi-a plăcut vastitatea peisajului arid, parcă din altă lume.

  Puteți vedea și imaginile mele, pe: calatorie-fotografie.forumgratuit.ro/t53-laguna-albastra-aghires-fabrici-cu-tokina-11-16 - toate fiind realizate cu un Nikon D90 cu obiectivul Tokina 11-16 :)

   
 2. Cosmin Giurgiu
  2012-06-21
  21:31:46

  Nu inteleg de ii spuneti LOC NATURAL! Cum poate fi natural cand s-a format pe locul unei exploatari ... deci, daca nu era interventia omului atunci era natural, asa ... fiti mai atenti cu ce scrieti, nu dati doar copy-paste. Spor in activitate!

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>