Localitatea Caraorman – Delta Dunarii

caraorman delta dunarii localitati localitati turistice obiective turistice judetul tulcea

 

Localitatea Caraorman

Localitatea Caraorman este amplasat in partea de nord–est a judetului Tulcea in Delta Dunarii la capatul Canalului Caraorman si apartine de comuna Crisan. Localitatea a fost creata ca urmare a planurilor de industrializare a acestor meleaguri din Delta Dunarii.

Album foto Localitatea Caraorman

Harta zonala Localitatea Caraorman – Delta Dunarii

Descriere Localitatea Caraorman

Caraorman se intinde pe o lungime de 3.7 Km si aproximativ 450 de metri latime si este situat pe grindul Caraorman, intre Bratul Sulina si Bratul Sfantu Gheorghe. Caraorman constituie de fapt formatiunea de tipul  unui grind nisipos de origine fluvio-maritima, cu o lungime de 16 Km, o latime de aproximativ 9 Km si variatiuni de  inaltime de pana la 6 – 10 metri.

Geneza numelui satului inseamna Padurea Neagra in limba turca, nume inspirat de padurea din vecinatatea satului, Padurea Caraorman.

Localitatea a conservat foarte bine traditia si obiceiurile locului, case albe, cu decoratiuni albastre si acoperis de stuf, cu anexe construite din lemn si stuf, ulite ce se desfasoara prin nisip.

Populatia este formata din ucrainieni (aproximativ 490 de locuitori), care se ocupa in principal cu pescuitul si cresterea vitelor. Dialectul folosit de locuitorii Caraormanului este foarte apropiat de limba ucraineana si poate fi intalnit in localitatile: Sfantul Gheorghe, Crisan, Murighiol, Letea.

De remarcat aici ca si atractii turistice, casele traditionale ale localnicilor, prezenta unui peisaj nespecific constituit de dunele de nisip si Padurea Caraorman dar si ruinele santierului de la Caraorman, fostul santier de separare a nisipurilor.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>