Localitatea Dunavatu de Sus – Delta Dunarii

delta dunarii dunavat localitati localitati turistice obiective turistice judetul tulcea

 

Dunavatu de Sus

Localitatea Dunavatu de Sus este un vechi sat pescaresc situat la aproximativ 2,5 km distanta fata de Localitatea Dunavatu de Jos (ambele localitati fiind amplasate pe partea dreapta a Bratului Sfantu Gheorghe) si la 45 km de Orasul Tulcea si care apartine de Localitatea Murighiol.

Album foto Localitatea Dunavatu de Sus

Harta zonala Localitatea Dunavatu de Sus – Delta Dunarii

Descriere Localitatea Dunavatu de Sus

Satul Dunavatu de Sus a fost intemeiat in jurul anului 1700 de cazaci care erau prezenti pe aceste meleaguri la acea vreme, avand ca ocupatii principale agricultura si cresterea vitelor. Aici s-a intemeiat centrul cazacilor din localitatile Deltei Dunarii si a Dobrogei.

Accesul in zona se realizeaza pe cale rutiera pe DJ 222c din Tulcea pana in Localitatea Murighiol si in continuare pe DC 229L.

Din punct de vedere al atractiilor turistice ale Localitatii Dunavatu de Sus mentionam posibilitatea delectarii la o partida de pescuit sau se pot face numeroase drumetii in Delta Dunarii pentru a admira un peisaj mirific, diversificat.

De asemenea ca si obiective turistice pot fi vizitate: Lacul Razim, respectiv, Lacurile Holbina I., II., III., Cetatea Halmyris.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>