Localitatea Fundata

localitati localitati turistice obiective turistice judetul brasov

 

Fundata

Fundata este o localitate situata in judetul Brasov, aflata la aproximativ 40 de km de Orasul Brasov, la jumatatea distantei dintre Statiunea Bran si Rucar, fiind strajuita de Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului.

Album foto Localitatea Fundata

Harta zonala Localitatea Fundata

Descriere Localitatea Fundata

Fundata este situata la o altitudine de 1360 metri si este cea mai inalta localitate din zona. Aceasta este la inaltime nu numai prin altitudinea pe care o are, ci si prin peisajele minunate pe care le ofera si prin obiectivele turistice ce pot fi vizitate in aceasta regiune. Aerul de munte, curat si proaspat, oamenii primitori si traditiile si obiceiurile populare din regiune cu siguranta au capacitatea de a-i incanta chiar si pe cei mai pretentiosi turisti. Aici, ei se pot recrea prin desfasurarea diverselor activitati precum: drumetiile sau sporturile de iarna, sau se pot delecta cu preparate traditionale gustoase, apreciate atat in tara, cat si in strainatate: casul afumat, branza in burduf de oaie sau branza “ascunsa” in coaja de brad, pregatite dupa retete transmise din generatie in generatie.

Peisajele sunt formate din livezi si pajisti intinse, presarate din loc in loc cu capite de fan asezate in jurul gospodariilor, ocupatia principala a locuitorilor din Fundata fiind cresterea animalelor, urmata de agroturism. Casele traditionale, risipite printre dealuri pot fi la randul lor admirate pentru arhitectura veche dupa care sunt construite.

Ca obiective turistice in aceasta localitate sunt recomandate Biserica Adormirea Maicii Domnului, biserica ortodoxa veche din lemn construita in anul 1830, Biserica Ortodoxa Noua din Fundata construita intre anii 1939-1943, Biserica Ortodoxa din Sirnea, construita intre anii 1893-1894 sau Muzeul Etnografic Nicolae Fruntes. Tot aici, in curtea dispensarului din comuna Fundata se afla si Monumentul Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial, ridicat in cinstea locotenentului Gheorghe Nicolae Bordea, primul ofiter al Armatei Romane cazut la datorie in timpul razboiului.

Fundata este asezata chiar in miezul Culoarului Rucar – Bran, zona care beneficiaza de foarte multe atractii turistice, putand fi astfel vizitate Bisericile fortificate din Tara Barsei, Cetatea Rasnov, Castelul Bran sau Parcul National Piatra Craiului, Parcul National Bucegi, Cheile Moieciului, Cheile Gradistei, Cascada La Chisatoare, Pestera Dambovicioara si Cheile Dambovicioarei, Pestera Liliecilor sau pot fi organizate trasee prin Muntii Piatra Craiului sau Muntii Bucegi.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>