Localitatea Malini

localitati localitati turistice obiective turistice judetul suceava

 

Localitatea Malini

Amplasata intr-o frumoasa zona de pe pitorestile meleaguri ale judetului Suceava, unde masivele semete ale Muntilor Stanisoara intra in contact cu dealurile semete ale Subcarpatilor Neamtului, Localitatea Malini este o asezare cunoscuta in intregul tinut al Bucovinei. Renumele localitatii se datoreaza in cea mai mare parte posibilitatii practicarii agroturismului, turistii avand ocazia de a petrece aici o vacanta linistita, intr-un cadru natural rural, ferit de agitatia, zgomotul si mediul poluat din marile asezari urbane ale tarii.

Album foto Localitatea Malini

Harta zonala Localitatea Malini

Descriere Localitatea Malini

Cunoscuta si ca localitatea natala a scriitorului Nicolae Labis, aceasta a fost denumita astfel dupa intinsele paduri de malini ce inconjoara localitatea. Pentru prima data, Localitatea Malini a fost mentionata in documentele oficiale inca din secolul al XV-lea, pe vremea domnitorului moldovean Stefan cel Mare. In zilele noastre, Comuna Malini are in componenta mai multe sate, printre care se numara: resedinta de comuna, ce poarta aceeasi denumire de Malini, Valeni Stanisoara, Poiana Marului, Paraie si Iesle.

Accesul catre Localitatea Malini se realizeaza foarte usor, aceasta fiind situata pe cursul inferior al Raului Suha Mare, in partea de sud a judetului, la aproape 30 km de Orasul Gura Humorului si in jur de 20 km de Orasul Falticeni. Localitatea se bucura de prezenta numeroaselor pensiuni, majoritatea amenajate in stil rustic, preferate ca alternativa de cazare de majoritatea turistilor.

Pe langa frumusetea panoramelor incantatoare ce impanzesc intreaga depresiune in care este situata localitatea, la potentialul turistic al localitatii contribuie Muzeul Memorial Nicolae Labis, amenajat in cinstea poetului nascut aici, pentru Manastirea Slatina, unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult din nord vestul tarii,  dar si Partia de Ski Malini, numita deseori si Partia Pojorata. Cei ce viziteaza aceasta zona au astfel diverse alternative de a-si petrece timpul liber, indiferent de sezonul in care sosesc aici. In sezonul cald pot fi desfasurate drumetii spre masivele Stanisoarei, in timp ce in sezonul rece partia de ski din apropiere, a treia deschisa in judetul Suceava, dupa Partia de Ski Vatra Dornei si Partia de Ski Carlibaba, devine un adevarat magnet, ce atrage turisti de toate varstele. Din Localitatea Malini se poate porni de asemenea intr-un tur al renumitelor biserici pictate din aceasta zona a Moldovei, apreciate ca o importanta parte a patrimoniului cultural universal de catre UNESCO: Manastirea Humor, Manastirea Voronet, Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita, Manastirea Arbore, Biserica Patrauti sau Manastirea Probota.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>