Localitatea Sucevita

localitati localitati turistice obiective turistice judetul suceava

 

Localitatea Sucevita

Strajuita de colinele semete ale Obcinii Mari si situata intr-o zona depresionara din partea central nordica a judetului Suceava, Localitatea Sucevita este una dintre cele mai cunoscute asezari din intreaga regiune a Moldovei, fiind renumita datorita Manastirii Sucevita, asezamant monahal in jurul caruia s-a dezvoltat localitatea si de la care a preluat si numele.

Album foto Localitatea Sucevita

Harta zonala Localitatea Sucevita

Descriere Localitatea Sucevita

Din punct de vedere geografic, Sucevita este amplasata in Depresiunea Radauti, despartind-o in jur de 20 km de Orasul Radauti si aproape 60 km de orasele Campulung Moldovenesc si Suceava. Asezarea este traversata de la vest la est de Paraul Sucevita, ce colecteaza toate cursurile de apa ce uda teritoriul localitatii.

In ceea ce priveste istoria acestei pitoresti asezari seculare de pe meleaguri bucovinene, Sucevita a fost mentionata pentru prima data intr-un document oficial inca din anul 1582, aparitia localitatii avand o stransa legatura cu Manastirea Sucevita si neamul Movilestilor.

Manastirea Sucevita este principalul punct de atractie pentru toti cei care trec prin aceasta localitate, fiind un lacas sfant reprezentativ pentru arhitectura moldoveneasca din epoca medievala si amintind de familia Boierilor Movilesti, cei care au avut cea mai mare contributie la ridicarea manastirii. Este incontestabil faptul ca prezenta Manastirii Sucevita, un superb lacas de cult apreciat drept o importanta parte a patrimoniului cultural mondial, a avut un rol hotarator in ceea ce priveste evolutia si dezvoltarea turistica a localitatii, insa Sucevita le poate oferi turistilor mult mai mult. Zona beneficiaza de prezenta unor panorame incantatoare, localitatea fiind inconjurata de Piscurile Fuiorului, Poiana Ovazului si Poiana Tarcisor, ale caror altitudini urca treptat, de la 400 pana la aproximativ 1000 metri, oferindu-le turistilor ocazia perfecta de a porni in mici drumetii la pas. Potentialul turistic al intregii zone face din aceasta localitate un loc ideal si pentru practicarea agroturismului. De asemenea, un alt aspect ce prezinta interes pentru cei ce viziteaza localitatea este reprezentat de evenimentele culturale desfasurate anual la Sucevita. Dintre acestea, merita a fi mentionate: Zilele Culturii Sucevitene, Festivalul Fructelor de Padure, Balul Pensiunilor sau Festivalul Obiceiurilor de Iarna, care sunt doar cateva dintre manifestarile culturale menite sa ilustreze respectul locuitorilor Sucevitei pentru obiceiurile si traditiile mostenite de la stramosi, din generatie in generatie.

Foarte aproape de Sucevita se gaseste si Localitatea Cacica, unde, pe langa frumusetea cadrului natural, turistii au ocazia de vizita si alte atractii reprezentative ale zonei, precum: Salina Cacica sau Biserica Romano Catolica din Cacica, cunoscuta si sub numele de Basilica Minor. De asemenea, se poate porni si intr-un tur al celorlaltor biserici pictate din Nordul Moldovei, precum: Manastirea Humor, Manastirea Voronet, Manastirea Probota, Manastirea Moldovita, Manastirea Arbore sau Biserica Patrauti.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>