Localitatea Vatra Moldovitei

localitati localitati turistice obiective turistice judetul suceava

 

Vatra Moldovitei

Cunoscuta in primul rand datorita Manastirii Moldovita, un lacas de cult cu un bogat trecut istoric, ce dainuie pe aceste pitoresti plaiuri ale Bucovinei de sute de ani, Localitatea Vatra Moldovita se numara printre cele mai frumoase asezari rurale ale judetului Suceava, fiind declarata inca din anul 1973, sat de interes turistic. Confundata deseori cu Localitatea Moldovita, cel mai probabil din cauza numelui manastirii de aici, Vatra Moldovitei este situata la o distanta de aproximativ 25 km de Orasul Campulung Moldovenesc si in jur de 14 km de Localitatea Vama, pe cursul Paraului Moldovita, un afluent principal al Raului Moldovitei.

Album foto Localitatea Vatra Moldovitei

Harta zonala Localitatea Vatra Moldovitei

Descriere Localitatea Vatra Moldovitei

Asezata chiar in inima Obcinilor Bucovinei, la altitudini ce pornesc de la aproximativ 600 metri si ating chiar mai mult de 1000 metri, Vatra Moldovitei se bucura de prezenta unor panorame incantatoare, ce au dat nastere unui patrimoniu natural cu un potential turistic foarte ridicat. Principala atractie a acestei asezari este fara dar si poate Manastirea Moldovita, la care sosesc an de an numerosi credinciosi si pelerini, insa in Vatra Moldovitei, pe langa aceasta forma de turism ecumenic, si agroturismul este de asemenea in plina ascensiune.

Hutulii din aceasta zona, oameni simpli si primitori de fel, urmasi ai dacilor liberi si ai pastorilor valahi, isi primesc cu drag oaspetii, pe care ii servesc mereu cu cele mai alese bucate, impartasindu-le cu drag din traditiile lor populare foarte bine conservate in timp. Indiferent de sezonul in care sosesc la Vatra Moldovitei, turistii au ocazia de a lua parte la numeroase obiceiuri specific bucovinene. Pe langa cunoscutele hramuri ale lacasurilor de cult, au loc anual la Vatra Moldovitei diverse sarbatori tematice, precum: Ziua Ursului, Mosii de Iarna, Dochiile, Joile Oprite sau Sanzienele. Se pot desfasura de asemenea si drumetii prin imprejurimi, vizite la stana, sau plimari cu Mocanita Hutulca din Moldovita. O alta atractie turistica renumita nu numai in Bucovina, ci si in intreaga tara este Muzeul Oualor Incondeiate Silvia Condrea, ce adaposteste o colectie de peste 2000 de oua incondeiate, de o mare valoare artistica.

Cei ajunsi pe aceste pitoresti meleaguri pot porni de asemenea intr-un tur al faimoaselor biserici pictate din aceasta zona a Moldovei, apreciate ca o importanta parte a patrimoniului cultural mondial: Manastirea Humor, Manastirea Voronet, Manastirea Probota, Manastirea Sucevita, Manastirea Arbore sau Biserica Patrauti.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>