Lumanarea Recunostintei

obiective turistice basarabia

 

Lumanarea Recunostintei

Lumanarea Recunostintei, acest monument realizat din stanca se inalta deasupra Nistrului, la marginea satului Soroca si reprezinta unul din cele mai importante monumente de pe teritoriul Moldovei.

Album foto Lumanarea Recunostintei

Harta zonala Lumanarea Recunostintei

Descriere Lumanarea Recunostintei

Cele sase sute de scari conduc de la piscul dealului de la Soroca spre malul Nistrului. Odata ajunsi pe acest deal, se observa capela sub forma de lumanare inalta de 29.5 metri, care pe timp de noapte lumineaza pana spre Otaci si Camenca.

Ideea acestei maiestuoase constructii i-a apartinut conoscutului om de literatura Ion Druta, care a propus acest proiect in urma cu 15 ani. Chiar si asa, inaugurarea Lumanarii a avut loc la data de 27 martie 2004, datorita numerosilor oameni care au ajutat cu munca fizica sau foloase materiale pentru finalizarea constructiei.

Lumanarea Recunostintei a fost ridicata ca un omagiu adus celor ce au pastrat si au transmis mai departe cultura moldoveneasca, au respectat limba si istoria Moldovei de-a lungul vremurilor ce au trecut.

Prezentare video Lumanarea Recunostintei


 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>