Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului

lacas de cult manastiri

 

Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului

La poalele dealului Barnarel, la distanta de 20 de metri de raul Bistrita, se inalta una din cele mai impunatoare manastiri ridicate in ultimii ani. Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului poate fi vazuta de la distanta de cativa kilometri, de pe drumul national.

Album foto Manastirii Acoperamantul Maicii Domnului

Harta zonala Manastirii Acoperamantul Maicii Domnului

Descriere Manastirii Acoperamantul Maicii Domnului

Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului este cel care a ridicat acest minunat lacas de cult. Ctitorul a construit manastirea in satul in care a crescut, pe o bucata de pamant pe care l-a mostenit de la parinti.

Aleea ce conduce spre manastire a fost pavata cu pietre de rau. Ea se indreapta spre o fantana arteziana, ce gazduieste in spate arhondaricul, denumirea bisericeasca a casei de oaspeti, alaturi de cabana care se intalta pe cinci etaje, unde se afla chiliile si trapeza.

Fundatiile cladirilor au fost pavate cu marmura, in timp ce totul din jur a fost sculptat in lemn de estenta tare.

Arhondaricul numara aproximativ 40 de camere. Ctitorul, alaturi de vietuitorii sfintei manastiri, au decis ca cei dornici de odihna si pace sufleteasca sa aiba posibilitatea de a ramane cateva zile la manastire, bucurandu-se de un regim de pensiune.

Monument unic in Romania, manastirea este ridicata in intregime din lemn. Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului din Dorna-Arini este strajuita de o clopotnita tot din lemn, cu inaltimea de 60 de metri.

Clopotnita gazduieste un numar de 24 de coplote, dintre care cel mai mare cantareste 5 tone. Cele 24 de clopote impresioneaza pe tot omul ce ajunge la Manastirea Acoperamantului Maicii Domnului. Clopotele au fost realizate in Austria, fiind legate printr-un sistem computerizat central, care le face sa cante ca o orchestra frumos armonizata. Cantecul acestora rasuna pana in Vatra Dornei, aflata la distanta de cinci kilometri.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Mihaela
    2011-02-04
    23:06:33

    Foarte frumos am fost in Bucovina de Pasti 2010,am vizitat aceasta manastire ,am ramas surprinsa de ce am vazut acolo,Doamne ajuta-i sa termine ce au inceput.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>