Manastirea Caraiman – Busteni

busteni lacas de cult manastiri obiective turistice judetul prahova valea prahovei

 

Manastirea Caraiman

Manastirea Caraiman din Poiana Palanca, Statiunea Busteni, este una dintre cele mai noi vetre monahale din tara noastra. Inceputurile manastirii s-au facut in anul 1998, cand Patriarhul Teoctist a binecuvantat pe parintele Gherontie Puiu sa ridice aici un schit de lemn. Bisericuta de lemn poarta hramul Adormirea Maicii Domnului fiind sfintita in anul 2001. Ulterior s-a mai ridicat un agheasmatar si o serie de chilii modeste. Tot in acelasi an incepe constructia unei biserici masive din zid in incinta schitului cu hramul Inaltarea Sfintei Cruci. In anul 2008 schitul este numit Manastirea Caraiman.

Album foto Manastirea Caraiman

Harta zonala Manastirea Caraiman – Busteni

Descriere Manastirea Caraiman

Manastirea Caraiman este o manastire ortodoxa construita recent, la poalele Masivului Caraiman de catre Parintele Gherontie Puiu. Manastirea este vizitata anual de mii de credinciosi veniti aici pentru a-si inchina rugile lor acestor locuri sfinte, manastirea fiind destul de cunoscuta ca urmare a harului divin pe care il poarta, fiind facatoare de minuni pentru cei nevoiasi sau pentru cei aflati in dificultate.

O figura emblematica a Manastirii Caraiman este fara dubii Parintele Gherontie Puiu, care a venit sa propovaduiasca cuvintele Domnului in acest loc la rugamintile Maicii Domnului care i s-a aratat in vis de nenumarate ori, indrumandu-l sa vegheze asupra linistii manastirii de la poalele Muntilor Caraiman.

Manastirea primeste sute de turisti zilnic, multumiti de harul pe care il poarta parintele Gherontie ce le da binecuvantarea divina, fiind cuprinsi de o liniste deplina in suflet ulterior, ca si cand harul divin s-ar fi pogorat in sufletele lor pacatoase.

Prezentare video Manastirea Caraiman – Busteni


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 10

 
 1. Achim Nicoleta
  2015-10-04
  11:11:39

  Buna ziua

  As dori sa ma cazez la dvoastra de luni pina joi dimineata.
  Multumesc
  Va doresc o zi buna
  Achim Nicoleta

   
 2. oxana
  2014-12-03
  20:42:49

  va rog sa-mi indicati adresa manastirii,ma aflu la spania si asi dori sa primesc botezul si blagoslovenia.

   
 3. george
  2014-06-01
  20:51:19

  vreau sa merg la acesta minastire,dar am inteles ca drumul cu masina e foarte abrupt pentru a ajunge cu masina ?

   
 4. angela
  2012-11-25
  22:29:55

  Mergeti,,,cati mai multi sa lasati malaiul acolo,ca doar asta i intereseaza pe barbosi aia :))

   
 5. petra
  2012-07-17
  08:23:38

  Sa mergeti la manastirea Caraiman si sa nu ezitati sa mergeti la parintele Gherontie Puiu pentru a lua binecuvantare; chiar daca nu o sa va spuna nimic aveti cradinta ca el se roaga pentru toti; sa ne rugam si noi pentru Sfintia Sa si pentru toti vii si toti adormitii.

   
 6. iulia
  2012-05-30
  20:41:51

  Am fost la Manastirea Caraiman este unul dintre locurile in care Maica DOMNULUI vegheaza pe toata lumea.daca ati observat in bradul care seamana ca un candelabru se vede ochiului Maici Domnului si intialele MAICII DOMNULUI M SI D .Daca mergeti la munte nu pierdeti ocazia de a trece pe la Manastirea Caraiman si pe la Parintele Puiu Gheronte ,acesta va va binecuvanta si va va da sfaturi bune pentru orice problema

   
 7. ramona
  2012-04-26
  12:43:00

  Mi-as dori din suflet sa pot ajunge si eu la parintele Gherontie Puiu pentru a-i putea spune oful meu si poate m-ar indruma spre o viata mai linistita.Am nevoie de sfatul dumnealui.Dupa o intalnire cu siguranta va fi din ce in ce mai bine.Domnul fie cu noi cu toti.Doamne ajuta!Sa avem parte numai de sanatate si ganduri bune.Va doresc mult sanatate chiar daca nu va cunosc.

   
 8. pelerin din Nasaud
  2012-04-01
  22:32:09

  Am fost profund impresionati urmare deplasarii noastre la aceasta Sfanta Manastire. Cele doua zile de rugaciune impreuna cu binecuvantarile primite de la preacuviosul parinte ieromonah Gherontie Puiu precum si ceea ce am citit in noaptea petrecuta la Manastire, despre acest loc sfant, binecuvantat de Maicuta Domnului, asa cum spunea parintele, ne-au facut sa ne simtim iesiti din lumea exterioara cu problemele ei si sa avem incredere deplina in binefacerile Bunului Dumnezeu ce vin catre noi prin rugaciuni staruitoare ale Maicii Domnului, ale parintelui Gherontie Puiu, dar cu mare incredere si ale noastre. Sa va dea Dumnezeu si Maica Domnului, parinte Gherontie Puiu, multi ani de sanatate sa alinati durerile multor oameni din aceasta tara, multumim Bunului Dumnezeu ca nea invrednicit sa ajungem la dvs. , ne vom ruga neincetat Maicii Domnului sa reusim sa ajungem cat mai des la dvs. Va multumim pentru binecuvantari.

   
 9. ANA
  2011-08-11
  12:15:18

  CRUCEA CARAIMAN

  PE MUNTE SUS IN CARAIMAN,
  CRUCEA DOMNULUI ESTE INALTATA,
  DE ANI CA SA PAZEASCA,
  SI-N LUMINA ACUM ESTE IMBRACATA.

  LA FIECARE SARBATOARE,
  CU DRAGOSTE TOTI SA-NALTAM,
  PE CER A NOASTRA CRUCE,
  DE LUMINA SI NADEJDE.

  SI DOMNUL DIN AL SAU TRON,
  CU HAR NE LUMINEAZA CALEA,
  PENTRU A PASII PE-AL VIETII DRUM,
  IN PACE SI INTELEPCIUNE.


  AMIN

   
 10. Alice
  2011-08-03
  11:04:30

  La manastirea Caraiman in Busteni se afla un manz de ponei, extrem de dragut, impreuna cu mamica lui care il alapteaza, dar manzul din pacate s-a nascut cu un defect care poate fi corectat prin operatie: ii lipsesc cartilagiile de la picioarele din fata! cei de acolo au incercat mai multe solutii sa il ajute, dar se pare ca doar o operatie l-ar putea salva, altfel il vor eutanasia! Oamnei cu suflet , haideti sa ii cautam ajutor acestui suflet nevinovat si sa primeasca o sansa! Cine cunoaste o conexiune pentru o fundatie de salvarea a animalelor, sau ceva asemanator?

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>