Manastirea Predeal

lacas de cult manastiri obiective turistice judetul brasov predeal

 

Manastirea Predeal

Manastirea Predeal este un lacas de cult ortodox, situat in Orasul Predeal, una dintre cele mai cunoscute asezari de pe Valea Prahovei, o circulata artera turistica, de-a lungul careia se gasesc atractii turistice reprezentative pentru intreaga regiune.

Album foto Manastirea Predeal

Harta zonala Manastirea Predeal – Muntenia

Descriere Manastirea Predeal

Lacasul de cult din prezent a fost ridicat inca din secolul al XVIII-lea si isi sarbatoreste hramul in ziua Nasterii Maicii Domnului. Manastirea de maici ce se gaseste aici in prezent a fost ridicata pe locul unui vechi asezamant monahal de lemn, ale carei baze fusesera puse cu mult timp inainte, in anul 1744. De altfel, vechiul lacas, ce isi sarbatorea hramul Sfantului Ierarh Nicolae se mai gaseste si astazi, in imediata vecinatate a manastirii.

Manastirea Predeal, zidita cu piatra adusa din Muntii Caraiman, se bucura de prezenta unui cadru natural incantator, fiind amplasata chiar la poalele Muntilor Clabucet si bucurandu-se de un aer curat si o atmosfera linistita.

Cu toate ca are dimensiuni destul de reduse, Manastirea Predeal are un aspect foarte placut, arhitectura sa fiind inspirata din stilul bizantin. Planul arhitectural al manastirii respecta modelul traditional al bisericilor ortodoxe, cu naos, pronaos, altar si pridvor, decorat cu trei abside frontale si doua laterale. Pictura interioara a lacasului este simpla, realizata in tehnica fresca si, desi este evident innegrita de trecerea timpului, isi pastreaza farmecul specific.

Aceasta manastire de maici de pe Valea Prahovei poate reprezenta un popas ideal pentru turistii aflati in trecere pe acest traseu al drumului national DN 1, ce leaga Bucurestiul de Brasov.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>