Mormantul Ostasului Necunoscut

bucuresti monument istoric monumente istorice obiective turistice bucuresti

 

Mormantul Eroului Necunoscut

Dupa Primul Razboi Mondial, Romania a fost unul dintre statele care au hotarat inaltarea unui monument in amintirea celor care au pierit pe campul de lupta. Mormantul Ostasului Necunoscut din Bucuresti este opera sculptorului Emil Wilhein Becker si este situat in Parcul Carol I, in fata Palatului Artelor. Acesta aminteste de cei 225000 de ostasi care s-au sacrificat pentru intregirea tarii

Album foto Mormantul Ostasului Necunoscut

Harta zonala Mormantul Ostasului Necunoscut – Bucuresti

Descriere Mormantul Ostasului Necunoscut

Inaugurarea monumentului a avut loc in data de 17 mai 1923, in prezenta unui public numeros, a familiei regale, a membrilor guvernului si a corpurilor legiutoare. In noapte de 22 spre 23 decembie 1958, monumentul a fost demontat, iar apoi mutat la Mausoleul de la Marasesti. In anul 1923, s-a hotarat, in semn de recunostinta pentru sacrificiul facut in timpul razboiului, deshumarea osemintelor unuia dintre cei care s-au sacrificat. Osemintele au fost asezate in zece sicrie realizate din lemn de stejar si captusite cu tabla de zinc.  Acestea au fost asezate in Biserica Adormirea Maicii Domnului din Marasesti.

Sicriul cu Eroul Necunoscut, impodobit cu panza tricolora, a fost adus la Bucuresti si amplasat la capatul dinspre intrarea din parc a aleii care conduce la Mausoleul din Parcul Carol. Initial, sicriul trebuia amplasat in mausoleu, insa, datorita faptului ca atunci in mausoleu se afla trupul lui Petru Groza s-a hotarat acest amplasament.

Hotararea de Guvern din anul 2006 a impus infiintarea complexului Memorialul Eroilor Neamului, in contextul aniversarii “Centenarului Parcului Carol I”. Aceasta actiune consta in trei etape, si anume reamplasarea Mormantului Ostasului Necunoscut pe locul in care a fost initial hotarat in anul 1923, ambientarea monumentului si amenajarea expozitionala a acestuia. Astfel, la data de 25 noiembrie 2006, Mormantul Ostasului Necunoscut a fost mutat pe esplanada din fata Memorialului Eroilor Neamului.

Orasul Bucuresti ofera o larga paleta de munumente turistice ce merita vizitate, precum Palatul Cantacuzino, Arcul de Triumf sau Palatul Cotroceni. Cateva dintre muzeele care sunt recomandate cu caldura spre vizitare sunt Muzeul Theodor Pallady, Muzeul National al Pompierilor sau Muzeul Memorial Victor Babes.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>