Muntii Rarau – Carpatii Orientali

carpatii orientali munti muntii rarau - giumalau obiective turistice judetul suceava

 

Muntii Rarau

Muntii Rarau reprezinta unul dintre cele mai pitoresti masive din intreaga grupa a Carpatilor Orientali, fiind localizati intr-o zona superba a Bucovinei, pe teritoriul judetului Suceava. Acestia ocupa o portiune de aproximativ 375 km patrati, prezentand de-a lungul intregii lor suprafete o mare diversitate de forme de relief create de fortele naturii, incantatoare pentru ochii turistilor ce viziteaza aceste tinuturi.

Album foto Muntii Rarau

Harta zonala Muntii Rarau

Descriere Muntii Rarau

Muntii Rarau se invecineaza in partea de nord cu Depresiunea Campulung Moldvenesc si cu Obcinele Bucovinei, in est cu Obcina Voronetului, in partea de sud est cu Muntii Stanisoarei, in sud cu Muntii Bistritei, in sud vest cu Tara Dornelor, iar in vest cu Obcina Suhardului. In ceea ce priveste altitudinile masivelor de aici, putem spune ca Muntii Rarau sunt munti mijlocii, inregistrand o inaltime maxima de 1.650 metri in Varful Rarau. Prin aspectul sau, acest pisc montan renumit pentru abrupturile regasite aici, se ridica semet, dominand intreaga regiune cu inaltima sa. De asemenea, accesul celor care vor sa urmeze numeroasele marcaje turistice din Muntii Rarau se realizeaza destul de usor, fie dinspre Campulung Moldovenesc, fie dinspre Valea Bistritei.

Datorita tuturor atractiilor care se regasesc in acesti munti, Raraul este considerat un adevarat simbol turistic al Bucovinei. Unul dintre cele mai reprezentative si cunoscute obiective turistice din Rarau sunt Pietrele Doamnei. Situate foarte aproape de Cabana Rarau, la o altitudine de aproximativ 1634 metri, acestea sunt reprezentate de o serie de stanci impunatoare, inalte de aproximativ 70 metri. Datorita salbaticiei peisajelor si a vegetatiei rare si complexe de aici, intreaga zona a fost declarata rezervatie naturala: Rezervatia Naturala Pietrele Doamnei, ce ocupa o suprafata de 890 hectare. La o distanta de numai 1 km de Pietrele Doamnei, in directia nordica, se gaseste o alta atractie naturala inedita, reprezentata de Pestera Liliecilor, una dintre cele mai importante pesteri din Muntii Rarau, atat prin dimensiuni, cat si prin spectaculozitatea formelor pe care le adaposteste in interior, in cele sase cavitati din care este alcatuita. Lungimea totala pe care se desfasoara aceasta este de 340 metri. O alta locatie ce reprezinta interes pentru turistii ce iubesc natura si toate frumusetile ei este reprezentata de Cheile Moara Dracului, formate de raul Moara Dracului in masivele stancoase de aici. Intreaga suprafata pe care se desfasoara aceste chei se inscrie intr-o rezervatie geologica, protejata de lege. Pe suprafata de aproximativ 10 hectare pe care se intinde rezervatia, s-a dezvoltat un ecosistem alcatuit dintr-o flora reprezentata de specii de tisa, molizi, brazi, plopi sau salcii si o fauna la fel de bogata, reprezentata de specii precum ursul carpatin, rasul, cerbul sau vulpea. La fel de reprezentativa pentru vegetatia Muntilor Rarau este si Rezervatia Naturala Codrul Secular Slatioara, o zona protejata de lege, unde se gaseste o padure de amestec, de conifere si de foioase, care se numara printre cele mai vechi de pe intregul continent european. Alte puncte de atractiie sau mai bine zis comorii ale Raraului ce merita admirate sunt Popii Raraului, Piatra Soimului, Piatra Zimbrului si Piatra Buhii, grupari de stanci care impresioneaza cu forma lor inedita.

Tot in Muntii Rarau se gaseste si Schitul Rarau, amplasat aici la sfarsitul secolului al XVIII-lea. In plus, datorita prezentei Partiei de Ski Campulung Moldovenesc, turistii se pot bucura de frumusetea Raraului chiar si in timpul sezonului alb, putand practica  in voie sporturile de iarna preferate pe partiile de aici.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Profudegeogra.eu
    2012-05-02
    21:25:54

    Foarte bun articolul.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>