Muzeul Cinegetic Posada – Muntenia

muzee obiective turistice judetul prahova

 

Muzeul Cinegetic Posada

Muzeul Cinegetic de la Posada, a fost deschis la data de 20 noiembrie 1996, ca o sectie a muzeului Peles, gasindu-se aici cele mai vechi trofee de vanatoare de valoare mondiala. Este situat pe drumul DN1 intre Comarnic si Sinaia, la Posada, judetul Prahova.

Album foto Muzeul Cinegetic Posada

Harta zonala Muzeul Cinegetic Posada – Muntenia

Descriere Muzeul Cinegetic Posada

Sunt prezentate specii precum: lupul, cerbul carpatin, cerbul lopatar, rasul, mistretul, muflonul, capriorul si binenteles faima Muntilor Carpati, ursul brun. Un alt exemplar de valoare nationala ce se gaseste expus in acest muzeu, este zimbrul. Zimbrul este o specie pe cale de disparitie, exemplare in viata se mai gasesc doar in cateva rezervatii din tara, Rezervatia de Zimbri Neagra – Bucsani, Rezervatia de Zimbri Slivut – Hateg si Rezervatia de Zimbri Dragos Voda – Neamt. O prezenta aparte in acest muzeu, este bourul, o specie disparuta acum cateva secole din cauza vanarii excesive in Europa si Asia. Bourul apare pe stema nationala a Romaniei si a Republicii Moldova, iar in trecut era simbolul principatului Moldovei.

La sfarsitul turului sunt expuse pasari rapitoare de interes cinegetic precum: bufnita, dropia, corbul, cocosul de munte, fazanul si cateva pasari de apa, caracteristice Deltei Dunarii.

Aceste specii sunt prezentate prin intermediul dioramelor, exact ca in mediul lor natural, precum cele expuse in Muzeul Antipa din Bucuresti. Fiecare avand o harta in care se prezinta aria de raspandire a fiecarei specii, iar in unele cazuri si toponimele derivate din numele lor popular de pe teritoriul Romaniei, iar unde s-au gasit fosile apartinand stramosilor speciilor respective este aratat si locul.

Tot aici mai gasim si grafice ce indica, pe luni si specii, evidenta ciclului natural al imperecherii si al fatarii a mamiferelor.

La muzeu se mai gasesc si cristaluri, sticlarie, faianta, lampadare, covoare, tapiserii, obiecte din argint, tablouri, vase de ceramica, ele fiind obiecte foarte pretioase din diverse tari, majoritatea dintre ele sugerand preocuparile vanatoresti.

Nu puteau lipsi din Muzeu Cinegetic Posada bineinteles, obiectele traditionale vanatoresti: sulite si arbalete – din secolul XVII-lea, flinte, sabii, arme de la 1600, pusti de vanatoare moderne, carabine, cutite, tot arsenalul de arme folosite de-a lungul timpului pentru vanatoare.

Cel mai vechi trofeu din muzeu apartine unui vanator sas, din anul 1934, fiind un exemplar de Capra Neagra din Muntii Fagaras.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>