Muzeul de Arta – Constanta

constanta muzee muzeu de arta obiective turistice judetul constanta

 

Muzeul de Arta Constanta

Situat in centrul Orasului Constanta, in punctul de intersectie al Bulevardului Tomis cu Bulevardul Ferdinand, Muzeul de Arta reprezinta una dintre principalele atractii ale asezarii, in ceea ce priveste turismul cultural. Patrimoniul muzeului numara mai mult de 7300 de opere de arta moderna si contemporana, specifica spatiului romanesc, reprezentata de picturi, sculpturi, obiecte de arta decorativa sau grafica.

Album foto Muzeul de Arta

Harta zonala Muzeul de Arta – Constanta

Descriere Muzeul de Arta

Fiind al doilea muzeu de acest gen, dupa Muzeul de Arta al Romaniei din Bucuresti, acesta gazduieste numeroase expozitii de o valoare artistica incontestabila. Initial, cladirea impunatoare a muzeului, ridicata in perioada anilor 1891 – 1893, a gazduit prima scoala infiintata in Constanta, Scoala Principele Ferdinand si Principesa Maria, separata in doua unitati de invatamant individuale, pentru fete si pentru baieti. Dupa ani buni, in 1985, fosta scoala a devenit noul sediu al Muzeului de Arta. Patrimoniul destul de numeros si inainte, a fost imbogatit o data cu caderea regimului comunist, cand toate lucrarile ce se regaseau in vila pe care Nicolae Ceausescu o detinea la Neptun, au fost donate colectiilor institutiei. Tot la acea vreme, patrimoniul muzeului a fost imbogatit cu numeroase picturi, sculpturi si alte opere de arta ale artistilor romani cunoscuti in acea vreme.

Cei interesati pot gasi in acest muzeu opere cunoscute, ce au marcat inceputul picturii romanesti, ce dateaza din perioada secolului al XIX-lea. Astfel, se regasesc aici lucrari de referinta in pictura romaneasca, precum opere ale lui Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Nicolae Tonitza, Ioan Andreescu sau Theodor Aman. Din toate lucrarile expuse aici, 70 ii apartin numai pictorului Nicolae Tonitza, acestea reprezentand intreaga opera a acestuia. Perioada interbelica este si ea reprezentata de catre picturile de aici, prin opere ale lui Theodor Pallady sau Gheorghe Patrascu. Alaturi de toate aceste picturi semnate de autori mai mult sau mai putini cunoscuti de catre publicul larg, se regasesc si colectii impresionante de sculpturi, faurite de mainile pricepute ale unor artisti precum Dimitrie Paciurea, Gheorghe Anghel, Ion Jalea sau Oscar Jan.

Muzeul poate fi vizitat in fiecare zi, de miercuri pana duminica, in timpul sezonului fiind deschis intre orele 10:00 – 18:00, iar in extra sezon, de la orele 09:00 – 17:00. Cei ce vor sa viziteze si alte muzee, dar si obiective diverse ale acestui oras au la dispozitie o lista destul de larga din care pot alege. Se gasesc aici Filiala locala a Muzeului Militar NationalComplexul Muzeal de Stiinte ale Naturii, Muzeul Academiei Navale, Muzeul Marinei, Cazinoul din Constanta, Delfinariul sau Planetariul. De asemenea, tot aici se gaseste si Plaja Constanta, pe a carei faleza se pot plimba linistiti, admirand frumusetea Marii Negre.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. GABRIELA
    2013-06-18
    13:52:34

    am vizitat muzeul pe 16 iunie 2013 si desi promisese d-na directoare ca ne face reducere si ne primeste cu 20 copii , subordonatii ne-au primit dupa ce am platit 60 lei pe 12 bilete si sub pretextul ca ne fac o favoare ne-au dat afara dupa 10 minute pesemne atat platisem, pentru ca eram galagiosi desi eu cu grupul meu am fost cat se poate de cuminti. rusine pentru modul cum am fost aruncati in strada si cred din nefericire ca cei 20 de copii nu vor mai aprecia arta din cauza unei ddoamne care vroia sa scape de noi pentru ca-i venise o somitate de la bucuresti asa cum ne-a spus. pacat ca nu este respectata promisiunea directorului si care director nu are habar cum se comporta angajatii cu publicul vizitator. in rest am fost primiti excelent la muzeul de marina si la teatrul de copii, am fost la mare si in parcul piticilor. eu am facut colegiul la desen si vroiam sa-i atrag spre arta, dar cu asa angajati care -si bat joc de oamenii vizitatori o sa dormiti cu bietii grigorescu si tonitza prafuiti. directorul oare nu stie ce fac oamenii sai sau asa e pe acolo, timpul trece, leafa merge. asta e, nu stiu daca mai vin vreodata, multumim.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>