Muzeul de Arta Veche Apuseana – Bucuresti

muzee muzeu de arta

 

Muzeul de Arta Veche Apuseana

Fondatorul Muzeului de Arta Veche Apuseana, celebrul inginer de profesie, Dumitru Minovici, inrudit cu cunoscutii frati Minovici, a fost absolvent al Institutului de Petrol al Universitatii din Strasbourg, avand ca specialitate “chimia si exploatarea petrolului”. De-a lungul perioadei in care a studiat chimia, acesta a colectionat numeroase obiecte de arta, pe care reusea sa le achizitioneze din economiile pe care le strangea din bursa primita.

Album foto Muzeul de Arta Veche Apuseana

Harta zonala Muzeul de Arta Veche Apuseana – Bucuresti

Descriere Muzeul de Arta Veche Apuseana

Ambientul muzeului impresioneaza prin aerul de secol XV-XVIII, dat de piesele mobilier specifice, alaturi de arhitectura pe masura,, covoare, diverse picturi, sculpturi si obiecte de arta ceramica. Intregul muzeu se desfasoara pe intinderea a trei incaperi, living-ul, biblioteca, alaturi de o sala in care in trecut se servea masa, camera ce purta denumirea de toscana.

O zona impresionanta este vestibulul frumos impodobit cu arme si gravuri ce infatiseaza scene de vanatoare.

Casa a inceput sa fie ridicata in anul 1939, iar finalizarea constructiei a luat forma in 1945, an cand Dumitru Minovici, alaturi de sotia sa, Ligia au donat casa Academiei Romane.

Muzeul a fost ridicat in stilul clasic gotic englez specific perioadei Tudorilor. Aceasta este unica constructie in stil Tudor de pe teritoriul tarii noastre.

Aspectul general al cladirii este unul spectaculos, dat de fatadele in stil flamand, alaturi de logile venetiene, crenelurile medievale si verestrele gotice frumos impodobite cu vitralii. Curtea din spate a fost decorata cu statui, banci realizate din piatra si un bazin ce obisnuia sa fie populat de pesti exotici. Camera denumita “Camera Toscana” detine un semineu adus din Toscana si este impodobita cu tapiserii de tip flamand, alaturi de picturile artistilor care au apartinut scolilor germana si italiana, Roeland Savery, Jan Fyt si Francesco Zuccarelli.

Masiva donatie a fost realizata pentru salvarea cladirii de la rechizitionare si devastare. Din pacate insa, Muzeul de Arta Veche Apuseana nu se afla in cea mai buna conditie in momentul de fata, la fel ca si muzeul de arta populara.  Daca va aflati in capitala si doriti sa faceti un tur al muzeelor de aici, va recomandam sa ajungeti si la Muzeul National Filatelic, Muzeul National de Geologie sau Muzeul Theodor Pallady.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>