Muzeul de Istorie – Suceava

muzee muzeu de istorie muzeu de istorie - suceava suceava

 

Muzeul de Istorie

Muzeul de istorie Suceava arata nordul Moldovei inca din timpuri stravechi pana la Al Doilea Razboi Mondial. Se observa aici diverse colectii de arheologie medievala, ce au fost descoperite in Suceava, Sipot, Botosana, Udesti, Poiana-Zvorastea, Vornicenii Mari, Cetatea de Scaun, Curtea Domneasca, Biserica Mirauti, dar si in orasul Medieval Suceava, Sire, bisericile Sf. Nicolae Radauti si Proboda.

Harta zonala Muzeul de Istorie – Suceava

Descriere Muzeul de Istorie – Suceava

Muzeul de Istorie Suceava preotejeaza celebra Sala a Tronului, obiectiv ce se prezinta ca o reconstituire a monumentului ce se afla la Curtea din Suceava pe timpurile lui Stefan Cel Mare.

Sectia de arta prezinta in permanenta valori de patrimoniu care sunt bine pastrate in depozite. O alta sala de mare importanta este Sala Tezaur, deschisa in permanenta in ultimii 20 de ani. Alaturi de aceasta poate fi gasita si Sala Tronului.

In interiorul sediului central al muzeului a fost organizata Sala Tezaur ce gazduieste cele mai de pret obiecte gasite de-a lungul timpului in aceasta zona zona. Sunt expuse obiecte precum monede, bijuterii, accesorii vestimentare, arme si medalii.

Intregul complex a fost inaugurat in data de 28 noiembrie 2002.

Muzeul de Istorie din Suceava este un spatiu arhitectural ce a fost organizat adecvat, invitand la o intalnire cu trecutul. Muzeul este compartimentat prezentand numeroase repere ale civilizatiilor, caracterizand cultura poporului, alaturi de legaturile si influentele dobandite de-a lungul timpului de la diverse popoare cu care locuitorii spatiului romanesc au facut istorie.

Sunt prezentate colectii proprii, cu piese valoroase si descoperiri arheologice, ce sunt prezentate in sinteza care descrie mai mult de doua milenii de civilizatie. Au fost stranse peste 500 de piese, printre care piese podoaba, monede si tezaure monetare, inventare funerare din renumite necropole medievale. Pe langa acestea pot fi gasite aici si marturii in aur si argint.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>