Muzeul National de Istorie – Bucuresti

bucuresti muzee muzeu de istorie obiective turistice bucuresti

 

Muzeul National de Istorie

Muzeul National de Istorie a Romaniei din Bucuresti, unul dintre cele mai importante muzee din tara noastra este un obiectiv turistic cultural ce are o valoare inestimabila, detinand numeroase obiecte reprezentative din punct de vedere istoric, descoperite de-a lungul timului in spatiul romanesc, din epoca preistorica pana in zilele noastre.

Album foto Muzeul National de Istorie
[nggallery id=1005]

Harta zonala Muzeul National de Istorie – Bucuresti

Descriere Muzeul National de Istorie

Infiintat in anul 1970 si amplasat pe Calea Victoriei, unul intre cele mai cunoscute locuri din capitala, Muzeul National de Istorie a indeplinit dorinta romanilor de a avea un muzeu care sa ilustreze evolutia istorica si culturala, cunoscuta de poporul nostru de-a lungul epocilor istorice care s-au succedat pana in prezent. Importanta acestui muzeu nu consta numai in patrimoniul cutural pe care acesta il detine, ci si in dimensiunile cladirii propriu-zise, intinzandu-se pe o suprafata de aproximativ 8.000 metri patrati, divizata in 60 de sali, in care sunt prezentate exponatele.

Ideea de a avea  un astfel de muzeu de istorie a aparut inca din anul 1834, cand a fost infiintat Muzeul National de Istorie Naturala si Antichitati, in incinta Colegiului Sfantul Sava din Bucuresti. Au fost donate in timp numeroase colectii de antichitati cu valoare istorica sau din domeniul stiintelor naturii. Unul dintre cele mai importante momente din evolutia acestui muzeu a avut loc in luna noiembrie a anului 1864, cand a fost semnat de catre domnitorul Alexandru Ioan Cuza un decret prin care a fost aprobata existenta Muzeului de Antichitati si Muzeului de Stiinte ale Naturii. Majoritatea exponatelor au fost donate de personalitati importante ale culturii romane, precum: Alexandru Odobescu, Petrache Poenaru, Grigore Bengescu, Cezar Bolliac, Dimitrie Papazoglu sau Alexandru Pelimon. Sediul muzeului a fost mutat in anul 1969, in locul unde se gaseste si in prezent, in incinta sediului fostului Palat al Postei Centrale din Bucuresti, iar in 1970 a fost declarata oficial infiintarea Muzeului National de Istorie a Romaniei. Restaurata si reamenajata, cladirea in care a fost amenajat muzeul a fost aleasa in special datorita arhitecturii sale, influentata de stilul neoclasic.

In prezent, cei ce viziteaza Muzeul National de Istorie au ocazia de a admira peste 700.000 exponate, printre care se numara bijuterii, unelte, fosile, diverse arme, documente oficiale importante din istoria romanilor si multe alte obiecte ce fac parte din tezaurul national, imbogatite pe zi ce trece prin noi descoperiri arheologice.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>