Muzeul National George Enescu – Bucuresti

muzee

 

Muzeul National George Enescu

Muzeul National George Enescu a luat nastere in Bucuresti in 1956, iar constructia acestuia a fost dedicata compozitorului George Enescu. Sediul muzeului este situat in Palatul Cantacuzino, pe Calea Victoriei. Aici sunt expuse obiecte personale si reprezentative ale compozitorului, precum vioara pe care acesta a primit-o la varsta de 4 ani.

Album foto Muzeul National George Enescu

Harta zonala Muzeul National George Enescu – Bucuresti

Descriere Muzeul National George Enescu

Muzeul se afla intr-una din cele mai reprezentative cladiri cu care se lauda capitala. Intrarea in muzeul este conturata de o copertina realizata in stil Art Nouveau. Muzeul ofera piese personale si obiecte reprezentative pentru artist.

Casatoria intre George Enescu si Maruca Cantacuzino, fosta sotie a fiului mai mare al Nababului a avut loc in decembrie 1939. Cladirea Palatului Cantacuzino a fost ridicata la inceputul secolului XX de catre arhitectul I. Berindey, care a combinat academismul francez su accente rococo si decoratiuni Art Nouveau.

George Enescu a manifestat din copilarie o pasiune pentru muzica, incepand de la varsta de 4 ani, cand a avut prima vioara.

In interiorul muzeului pot fi admirate picturi realizate de G.D Mirea, Costin Petrescu, Arthur Verona sau Nicolae Isidor Vermont, iar sculpturile care impodobesc muzeul au fost realizate de Fr. Storck si Em. W. Becker. Palatul era cunoscut in tecut in special prin balurile organizate la care participau marile nume ale vremii.

Dupa moartea lui Enescu din 1955, palatul si cladirile anexate acestuia au fost lasate prin testament muzeul dedicat marelui compozitor roman.

Incepand cu 1956, in cladire functioneaza Muzeul National George Enescu si Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Trei sali sunt rezervate unei expozitii permanente ce cuprinde fotografii, manuscrise, diplome, decoratii, busturi, instrumente muzicale, fracul si costumul de academician al Academiei Romane, alaturi de masca mortuara si de mulajul mainilor lui Enescu.

Fiind situat intr-o cladirile centrala, Muzeul National George Enescu are o deosebita valoare istorica, artistica si culturala. Pe langa toate acestea, de-a lungul timpului acesta a capatat si o recunoscuta valoare turistica.

Daca va aflati intr-o calatorie culturala prin capitala, va sugeram sa vizitati si Muzeul Antipa, Muzeul de Istorie si Muzeul Taranul Roman.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>