Muzeul Sportului – Bucuresti

bucuresti muzee

 

Muzeul Sportului

In anul 1994 a avut loc reinfiintarea Muzeului Sportului din Bucuresti, in urma desfiintarii acestuia din anul 1979, pe motiv ca serviciile de protocol inalt erau deranjate, acesta fiind situat in sectorul “O”, ce apartinea tribunei intai a Stadionului 23 August.

Album foto Muzeul Sportului

Harta zonala Muzeul Sportului – Bucuresti

Descriere Muzeul Sportului

In anul 1994, la initiativa Ministerului Tineretului si Sportului, muzeul a fost redeschis, urmand ca in anul 2011 sa primeasca un nou sediu al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, situat in apropierea Arcului de Triumf.

Iubitorii de sporturi pot admira aici peste 10000 de diplome, cupe, fotografii si alte materiale ce apartin marilor fruntasi ai sportului romanesc. Se gasesc aici documente care au legatura cu istoria sportului romanesc, fotografii si materiale care dateaza inca de la formarea unor cluburi, asociatii si competitii.

Muzeul Sportului din Bucuresti gazduieste numeroase trofee care au fost castigate de sportivii romani. Printre cele mai importante exponate care pot fi gasite aici sunt manusile primului campion mondial roman la box, Nicolae Linca, pagaia lui Ivan Patzaichin si o statuie ce o infatiseaza pe Nadia Comaneci in momentul primirii primei note de zece din istoria gimnasticii.

Este un muzeu recomandat iubitorilor de sporturi de orice fel, dar si a celor care apreciaza istoria sportului.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Mihai
    2012-04-28
    13:23:41

    Muzeul Sportului este un monument foarte important in Romania, deasemenea este obligatoriu de vizitat. Unii turisti il viziteaza, dar mai rar, eu vi-l recomand.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>