Muzeul Theodor Pallady – Bucuresti

bucuresti muzee

 

Muzeul Theodor Pallady

Cunoscut si sub numele de Casa Melik, Muzeul Theodor Pallady este o veche si impresionanta constructie arhitecturala din Bucuresti. Muzeul dateaza din cea de-a doua jumatate a secolului al XVIII-lea. Acesta se face remarcat prin cateva din panzele marelui pictor Theodor Pallady, dar si aproximativ 800 de desene, reprezentand peisaje, nuduri, portrete si interioare.

Album foto Muzeul Theodor Pallady

Harta zonala Muzeul Theodor Pallady – Bucuresti

Descriere Muzeul Theodor Pallady

Alte lucrari care pot fi intalnite in Muzeul Theodor Pallady sunt cele ale pictorilor francezi Lubin Baujin, Edmond Aman Jean, Carolus Duran, Camille Coror sau a olandezilor Jan van de Capelle, precum si doua panze de scoala engleza si picturile romanilor Paul Verona si Jean Al. Steriadi.

Denumirea cladirii provine de la numele arhitectului Iacob Melik, venit in tara cucerit de ideile pasoptise si participand activ la revolutia din 1848.

Cealalta denumire a muzeului, Theodor Pallady, este inchinata pictorului roman aristocrat de la sfarsitul secolului XIX, spre inceputul secolului XX. Pictorul a provenit dintr-o familie boiereasca din zona Moldovei, asemeni prietenului sau Gheorghe Raut. S-a incercat de multe ori incadrarea pictorului intr-o anumita perioada artistica, insa, precum si el spunea, “nu sunt modern, sunt din toate timpurile”.

Farmecul aparte al muzeului este chiar chiar de cladirea care il gazduieste, una din cele mai vechi cladiri ale capitalei, care ilustreaza cu siguranta arhitectura traditionala a romanilor.

In curtea casei se poate observa o sculptura dedicata lui Pallady, sculptura realizata de Gheorghe Anghel.

Capitala ofera o paleta larga de obiective de vizitat si muzee, precum Muzeul Curtea Veche, Muzeul de Arta al Romaniei, Muzeul Taranului Roman sau Muzeul National de Istorie.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>