Obarsia Lotrului

obiective turistice judetul valcea statiune montana statiuni statiuni turistice

 

Obarsia Lotrului

Obarsia Lotrului este localizata intr-o regiune pitoreasca din Judetul Valcea, la o altitudine de aproximativ 1400 metri, pe suprafata Muntilor Lotrului. Aflata la o distanta de 40 km de Statiunea Voineasa si in jur de 30 km de Orasul Petrosani, Statiunea Obarsia Lotrului reprezinta in acelasi timp un pas de trecere intre judetul Valcea si judetul invecinat, Hunedoara.

Album foto Obarsia Lotrului

Harta zonala Obarsia Lotrului

Descriere Obarsia Lotrului

Cei care doresc sa viziteze aceasta zona trebuie sa stie ca pot ajunge in Statiunea Obarsia Lotrului urmand traseul drumului national DN 7A, ce leaga Valea Oltului de Valea Jiului. Aceasta statiune se desfasoara pe o suprafata de aproximativ 3 hectare si reprezinta o destinatie de vacanta ideala pe toata durata sezonului cald, in apropierea acesteia gasindu-se o serie de obiective turistice apreciate de cei care viziteaza aceasta zona. Turistii sositi la Obarsia Lotrului se pot bucura, pe langa peisajele naturale pitoresti si aerul curat si proaspat de munte si de diversele trasee si drumetii montane de-a lungul carora se gasesc Izvoarele Raului Lotru, Lacul Galcescu sau Lacul Vidra si Rezervatia Naturala Miru – Bora sau Rezervatia Naturala Cristesti. Un alt aspect ce are o contributie semnificativa la potentialul turistic al acestei zone este dat de prezenta celei mai pitoresti sosele transcarpatice: Transalpina, cunoscuta si sub numele de “Drumul Regelui”, ce leaga Localitatea Novaci din Oltenia de Orasul Sebes din Transilvania. Recent, s-a deschis in apropierea acestei statiuni si Partia de Ski Obarsia Lotrului, pe versantul nordic al Muntilor Lotrului, la baza Lacului Vidra. Datorita acestui domeniu schiabil, nou si modern, viitorul statiunii este destul de promitator si pe durata sezonului rece, aceasta statiune fiind cel mai apropiat punct de partie, in care turistii sositi aici pot gasi cazare.

Intreaga regiune a Statiunii Obarsia Lotrului este propice pentru momente de recreere si relaxare, datorita aerului curat, ozonat si bogat in ioni negativi, benefici organismului. La toate acestea, se adauga de asemenea si frumusetea peisajelor naturale intalnite in acesti munti.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>