Orasul Campulung Moldovenesc

campulung moldovenesc obiective turistice judetul suceava orase orase turistice

 

Campulung Moldovenesc

Orasul Campulung Moldovenesc este un oras situat intr-o pitoreasca zona montana, pe teritoriul Judetului Suceava, mai exact in partea nord vestica a acestuia, desfasurandu-se de o parte si de alta a Raului Moldova. Aflata la limita dintre Obcinile Bucovinei si Muntii Stanisoarei, aceasta locatie se bucura de prezenta unor peisaje incantatoare, specifice acestui intreg tinut bucovinean, ce contribuie cu mare succes la potentialul turistic al zonei. Tinand cont de cadrul natural linistit, aerul racoros si puternic ozonat si de peisajele montane, orasul se bucura de atributele unei statiuni climaterice.

Album foto Orasul Campulung Moldovenesc

Harta zonala Orasul Campulung Moldovenesc

Descriere Orasul Campulung Moldovenesc

Campulung Moldovenesc a fost mentionat ca asezare pentru prima data, in timpul lui Alexandru cel Bun, in anul 1411, fiind declarata in anul 1794 targ si mai apoi, in anul 1806, oras, dezvoltandu-se in timp din punct de vedere economic, social si cultural.

Accesul catre Campulung Moldovenesc se realizeaza foarte usor, urmand traseul drumului national DN 17, fie dinspre Suceava, fie dinspre Bistrita. Avand in vedere pozitia sa geografica, orasul ofera turistilor pasionati de sporturile de iarna conditii excelente de practicare a acestor activitati, desfasurate pe Partia de Ski Campulung Moldovenesc. Climatul montan specific zonei, caracterizat prin temperaturi medii anuale scazute si precipitatii ridicate pe timpul iernii, este perfect pentru practicarea sporturilor de sezon, stratul de zapada inregistrand anual la Campulung o grosime cuprinsa intre 30 si 50 cm. Sezonul de ski se desfasoara aici intre 90 si aproximativ 150 zile pe an. Pe Partia de Ski Campulung Moldovenesc soseste in fiecare an un numar destul de mare de pasionati ai sporturilor de sezon, ce se pot bucura de frumusetea sezonului alb pe partiile Runc si Rarau. Deservit de instalatie de teleski, acest domeniu schiabil este potrivit atat pentru incepatori, cat si pentru avansati, fiind structurat pe nivele diferite de dificultate.

Datorita peisajelor pitoresti, dominate de paduri intinse de conifere si masive stancoase ce se ridica semet in imprejurimi, Campulung Moldovenesc reprezinta o destinatie turisica ce are multe de oferit, indiferent de anotimp. Orasul poate reprezenta o destinatie de vacanta extrem de placuta si in perioada sezonului cald, cand pot fi practicate o multime de activitati foarte interesante. Intrucat asezarea este inconjurata de o zona stancoasa, una dintre activitatile ce se pot desfasura aici este alpinismul. Sunt marcate in apropiere de oras numeroase astfel de trasee, omologate de Federatia de Alpinism, in Muntii Rarau, in zona Pietrele Doamnei, sau in zona Cheile Moara Dracului. Pot fi urmate de asemenea traseele marcate din Rarau, unde se gasesc numeroase atractii turistice naturale, dintre care merita a fi mentionate: Rezervatia Naturala Pietrele Doamnei, Rezervatia Naturala Codrul Secular Slatioara, Popii Raraului, Piatra Buhei, declarata rezervatie geologica, Stratele de Pojorata, o cunoscuta rezervatie naturala paleontologica sau Cheile Moara Dracului. Tot in Rarau se gaseste Schitul Rarau, amplasat aici la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Relativ aproape de aceasta locatie se gaseste si un important lacas de cult din aceasta zona nordica a Moldovei: Manastirea Moldovita, ctitorita in anul 1532.

In zona orasului Campulung Moldovenesc mai pot fi vizitate si alte obietive turistice, precum Vama, un important centru etnografic si de arta populara, aflat la 16 Km distanta de oras. La 12 km distanta se gaseste si una din cele mai mari pastravarii din tara, Prisaca Dornei. Alte obiective turistice, care le pot starni interesul turistilor sunt: Muzeul “Arta Lemnului”, Muzeul Lingurilor, Muzeul etnografic “Ioan Tugui”, Catedrala Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului sau Monumentul statuar Dragos Voda si Zimbrul , din piata centrala a orasului.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>