Orasul Sighisoara – Transilvania

cetatea sighisoara obiective turistice judetul mures orase orase turistice

 

Sighisoara

Orasul Sighisoara este situat pe valea Tarnavei Mari, in inima Transilvaniei si inconjoara Dealul Cetatii, deal pe care se afla Cetatea Sighisoara. Istoria locului isi are inceputurile cu mii de ani inainte de intemeierea Sighisoarei de catre colonistii germani. In zona regasim asezarea preistorica de pe Dealul Turcului din epoca bronzului mijlociu (1800 – 1300 i.Hr.), ce a dat numele de Cultura Wietenberg si asezarea dacica fortificata din perioada Latene (sec II i.Hr. – sec II d.Hr.), cea mai puternica cetate dacica din zona.

Album foto cu Orasul Sighisoara

Harta zonala Orasul Sighisoara

Descriere Orasul Sighisoara

Orasul medieval Sighisoara isi are inceputurile in anul 1191 conform cronicarului Georgius Krauss, dar oficial Sighisoara este atestata in anul 1298 sub denumirea de Schespurch intr-un document emis de papa Bonifaciu al VIII-lea. Complex medieval de arhitectura militara, civila si ecleziastica de valoare neinsemnata, Cetatea Sighisoara este singura cetate medievala locuita in intregime din sud-estul Europei. Cetatea medievala Sighisoara este parte a Patrimoniului Universal UNESCO, fiind un punct de atractie pentru turisti din intreaga lume care vin sa-i descopere farmecul descris in cronici si recreat in timpurile moderne in cele mai neasteptate moduri, dar si din pricina fiului lui Mircea cel Batran, voievodul Tarii Romanesti – supranumit Vlad Dracul – membru al Ordinului Dragonului, care intre anii 1431 – 1436 a locuit in Cetatea Sighisoarei.

Turismul a capatat un mare avant in ultimii ani odata cu dezvoltarea infrastructurii necesare: hoteluri, pensiuni, restaurante, zone de agrement. Sighisoara are o viata culturala intensa, fiind locul de desfasurare a numeroase festivaluri: Sighisoara Blues Festival, Festivalul Sighisoara Medievala, Sighisoara Film Festival, Festivalul de folclor Datini, Festivalul Fanfarelor, etc.

Sighişoara are o viaţă culturală intensă, fiind locul de desfăşurare a numeroase festivaluri:

 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>