Palatul Navigatiei – Galati

galati obiective turistice judetul galati palate palate din moldova

 

Palatul Navigatiei

Palatul Navigatiei din Galati este opera arhitectului Petre Antonescu, cunoscut si pentru alte proiecte ale sale, precum Primaria Capitalei sau Facultatea de Drept din Bucuresti, si se mandreste prin eleganta caracterizanta. Constructia dateaza inca din anul 1912 si este inclusa pe Lista monumentelor istorice. Palatul Navigatiei din Galati a fost prima cladire al carei schelet era realizat din beton armat.

Album foto Palatul Navigatiei

Harta zonala Palatul Navigatiei – Galati

Descriere Palatul Navigatiei

Constructia situata pe Strada Portului, numarul 34 este realizata din parter si doua etaje. Parterul a fost gandit pentru a gazdui sala de asteptare, birourile si amenajarile care folosesc la serviciile de imbarcare si debarcare din statia de calatori, in timp ce la etaj se afla birourile.

Cladirea a fost realizata din caramida, prezentand plansee de beton, alaturi de aceasta inaltandu-se un turn. Aceasta este impodobita de decoratiuni geometrice respectand stilul de arta populara romaneasca. Palatul este bine sustinut pe piloni, datorita terenului de o rezistenta redusa. Acoperisul este special, sarpanta acestuia fiind realizata din lemn, iar invelitoarea din ardezie. Se observa prezenta stresinilor si a capriorilor executati din lemn de stejar. Scara exterioara este protejata de un acoperis care este sustinut de console de stejar, acestea fiind de asemenea impodobite cu modele geometrice.

Municipiul Galati se mandreste cu aceasta constructie. Treptat, aceasta a devenit reprezentativa pentru aceasta zona, servind ca sediu pentru numeroase institutii, printre care Administratia Porturilor Dunarii Maritime sau pentru Compania de Navigatie Fluviala Romana Navrom.

Cei care ajung in zona Galatiului mai au ocazia sa viziteze si Muzeul de Istorie de aici, Muzeul Casa Cuza Voda, iar crediciosii pot ajunge cu usurinta la Biserica Fortificata Sfanta Precista.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 



XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>