Palatul Neuman

obiective turistice judetul arad palat palate

 

Palatul Neuman

Palatul Neuman este una dintre cele mai mari cladiri construite in stilul architectural eclectic cu destinatie de locuinta din municipiul Arad, situat pe bulevardul Revolutiei nr. 78, judetul Arad.

Album foto Palatul Neuman

Harta zonala Palatul Neuman

Descriere Palatul Neuman

Familia Neumann a ajuns in Romania in jurul anului 1850, din Viena si au cumparat o mica fabrica de spirt si drojdie, situate in partea de nord-vest al orasului. In anul 1862 familia apare, conform arhivelor Primariei Aradene, ca propietari ai unei mori de grau, producand faina de inalta calitate cautata atat pe piata interna cat sip e cea externa. Succesul familiei Neumann le-a permis construirea unui palat la coltul Nordic al promenade Corso din centrul Aradului, numit Palatul Neuman.

Palatul a fost construit in stilul architectural eclectic, cu doua etaje si o sala de bal la primul nivel, cu un tavan de lemn sculptat, trei porti spre trei strazi diferite, iar casa scarilor este decorate cu ornamente din fier forjat. Pe fațada impozantului palatului se afls blazonul familiei Neumann.

In prezent sala de bal se afla in folosinta Universitatii Vasile Goldis, fiind o aula de aproximativ 200 de locuri. Ornamentatia salii este facuta din lemn sculptat de esenta nobila .

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Manastirea Hodos – Bodrog, Manastirea Bezdin, Palatul Administrativ, Teatrul Clasic Ioan Slavici, Palatul de Justitie, Palatul Cenad din Arad, Casa cu Lacat, Castelul Nopcea, Cazinoul Aradean, Casa cu Ghiulele, Statuia Sfantului Ioan de Nepomuk, Aleea Personalitatilor Aradene, Parcul Reconcilierii, Biserica Sarbeasca Sfantul Petru si Pavel, Catedrala Ortodoxa Romana Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul din Arad, Sinagoga Neologa, Complexul Muzeal Arad, Muzeul Memorial Vasile Goldis, Parcul Natural Lunca Muresului, Strandul Neptun din Arad si Biblioteca Judeteana A.D. Xenopol.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>