Palatul Ronai – Arad

obiectiv istoric obiective turistice judetul arad palat palate

 

Palatul Ronai

Palatul Ronai este o casa de raport aflat pe Lista Monumentelor Istorice din Judetul Arad, ce a apartinut vaduvelor Ronai, fiind amplasat pe strada Gheorghe Popa de Teius nr. 9 din municipiul Arad, judetul Arad, Crisana, situat in apropierea Palatului Copiilor si a Palatului Administrativ.

Album foto Palatul Ronai

Harta zonala Palatul Ronai

Descriere Palatul Ronai

Palatul Ronai a fost construit in anul 1905, in stilul architectural neobaroc cu elemente Jugendstil si decorate cu ornamente antropomorfe, dupa planurile arhitectului maghiar Steiner Iosif. Marele architect maghiar s-a nascut la Solt, Ungaria, in anul 1872, mutandu-se la Arad in anul 1903, unde a avut un mare succes ca arhitect. Acesta a reusit sa proiecteze cateva cladiri importante in municipiul Arad, precum multe palate, proiectate in stilul arhitectural Secession.

Cladirea a fost proiectata cu parter si doua etaje, avand poarta pietonala in ogiva, mai exact modalitatea de sustinere a boltei este reprezentata printr-un arc ascutit, iar holul de intrare este ornamentat cu stucaturi si vitralii.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Palatul Neuman, Palatul Justitiei, Teatrul de Stat Ioan Slavici, Casa cu Ghiulele, Cazinoul Aradean, Catedrala Ortodoxa Romana, Cetatea Aradului, Casa cu Mozaic Aurit, Catedrala Romano – Catolica, Turnul de Apa, Arcul de Triumf, Templul Masonic, Biserica Rosie si Palatul Sarbesc.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>